• 12/07/2024

Geniet zondag van interactieve installaties en vieze workshops in De Warande

TURNHOUT – Het ééndagskunstenfestival STORMOPKOMST kiest voor de zestiende editie resoluut voor Vuil Spel. Op zondag 27 maart genieten kinderen en ouders in de Warande in Turnhout van een ganse namiddag gevuld met interactieve installaties, vieze workshops en verrassend explosieve voorstellingen.

De allernieuwste editie van dit avontuurlijk kunstenfestival laat je enerzijds je mouwen opstropen en je handen vuil maken, en anderzijds leert het je stilstaan bij meer uitdagende maatschappelijke thema’s zoals vervuiling, ruimte voor identiteit en valsspelen. De Warande in Turnhout wordt voor één zondagmiddag volledig ingepalmd door kunstenaars, performers en theatermakers die zowel kunstvormen brengen die nog (te) weinig met kinderen worden geassocieerd, alsook moeilijk bespreekbare thema’s op kinderformaat brengen.

Coördinator Ester Torres Falcato Simões: ‘Vettiger is prettiger.  Zie drilpudding uit de lucht vallen, race in je zelfgebouwde zeepkist en ontdek een wereld vol plastic monsters.’ Theatermakers, performers en kunstenaars werden door STORMOPKOMST uitgenodigd om aan de slag te gaan om nieuw of bestaand werk te (her)vormen op maat van kinderen. Daarom krijg je op dit festival niet enkel kunst te zien die al helemaal ‘af’ is. Voor de kunstenaars zijn kinderen of gezinnen namelijk een heel bijzonder publiek, waar ze speciaal nieuwe dingen voor kunnen uitproberen.

Een greep uit het aanbod: *‘Once Upon a Pudding. Voorstelling van Valeria Secchi en Giulia Cauti. Volg de reis van de pudding in het lijf van de kunstenares. Haar maag rommelt en dat lekkere dessertje ziet er in de ingewanden een pak minder smakelijk uit. Alles in deze voorstelling is gemaakt van natuurlijk en eetbaar afval, het valt zelfs uit de lucht.

*OF! Workshop met Pieter Van den Bosch. De kunstenaar werkt met energetisch materiaal. Dat wil zeggen dat hij kunstwerken maakt met materialen zoals vuur en springstoffen. Wil je zelf eens iets uit elkaar ploffen of in elkaar laten storten? Jij mag  op de knop drukken.

*Make your own biomaterial. Workshop met Giulia Cauti: Koken met afval. Eierschalen, klokhuizen, verwelkte bloemen, aardappelschillen, … Echte keukenprinsen en -prinsessen weten daar raad mee. Gooi ze niet weg, maar maak er een magisch heksenbrouwsel van. Van al dat afval heb jij zowaar een nieuwe grondstof gemaakt. Een workshop voor uitvinders die graag hun handen vuil maken. Breng een plat bakje met fruit- en groenteschillen mee.

*Ashes Walks. Installatie en workshop door Maria André: Hoe kan je een vluchtig materiaal als stof van houtskool tóch zichtbaar maken? Meng je balletjes van as en klei. Drop ze als een duimpje in de ruimte en maak je eigen spoor. Zo ontstaat er een tekening op de grond, een wandelparcours waar verschillende wegen elkaar kruisen, botsen of parallel lopen.

*DIY Zeepkarrenrace van Creatool: Zet je klaar op Pole position… 3, 2, 1… Start.  Bouw en verbouw je eigen voertuig, sleutel eraan als een echte mechanieker. Donder van de helling, race als eerste over de streep en win de grote prijs. Peter van Creatool kwam op het idee om grote bouwpakketten voor kinderen te maken om zo helemaal zelf de allerbeste zeepkar in elkaar te steken.  Meer info: http://stormopkomst.be/nl/. (EM / Foto De Warande)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten