• 22/06/2024

Geniet zaterdag gratis van een hele avond jazz op diverse locaties in Wilrijk

WILRIJK – Op zaterdag 7 oktober staat er een nieuwe editie van Jazz Wilrijk op het programma in Schouwburg De Kern en tal van locaties verspreid over het district. Wilrijk bewijst opnieuw hét Antwerpse jazzdistrict bij uitstek te zijn. Sam Joris Octet ft. Bert Joris verzorgen het openingsconcert in schouwburg De Kern. Nadien kan je genieten van verschillende optredens op locatie. De avond afsluiten gebeurt voor het eerst met een jazz jamsessie in de foyer van de schouwburg.

Terwijl jazzliefhebbers afgelopen zomer wat op hun honger bleven zitten door het wegvallen van een editie van Jazz Middelheim in park Den Brandt, kunnen ze dit najaar opnieuw terecht een paar honderd meter verder, in het centrum van Wilrijk.

Schouwburg De Kern organiseert opnieuw haar jazzhoogdag ‘Jazz Wilrijk’. Sam Joris en zijn Octet zullen samen met vader en jazzicoon Bert Joris jazzliefhebbers op hun wenken bedienen. Dat hoofdoptreden is inmiddels uitverkocht. Maar ook dit jaar zijn er naast het hoofdoptreden in de schouwburg, verrassende, kleinschalige gratis locatieoptredens.

Jazz Wilrijk is al jaren een begrip bij jazzliefhebbers. De Wilrijkse Kernkunstenaars, zangeres Tutu Puoane en pianist Ewout Pierreux, zijn voor het tweede jaar op rij de curatoren. Zij brengen de crème de la crème van de Belgische jazzscene naar Wilrijk en stelden een erg gevarieerd programma samen.

Jazzvocalisten Fien Desmet (in Wijnbar Swaf) en Yentl Verborgt (in jeugdcentrum Vizit, zie foto) zijn stemmen die beklijven. Het trio van Antwerps pianist Milan Verbist speelt in de foyer van De Kern.

Niemand minder dan pianovirtuoos Alex Koo verzorgt dan weer een optreden in de Sint-Bavokerk en Matthias Van den Brande Trio tekent present in het Volkshuis. In ’t Spant brengt Wenya In Orbit een ode en herinterpretatie van nummers van legende Wayne Shorter.

Alle locatie-optredens zijn gratis toegankelijk dankzij de financiële steun van het district. Het openingsconcert van Bert en Sam Joris is inmiddels al volzet, maar de verschillende locaties ontvangen het publiek met open armen.

Afsluiten doet men voor het eerst met een heuse afterparty en jazzjam in de foyer van De Kern. Het was de expliciete vraag van curator Ewout Pierreux om alle muzikanten uit te nodigen om na hun locatieoptredens terug naar De Kern te komen voor een afsluitende jamsessie.

Schouwburg De Kern start dit seizoen ook met een nieuw muziekconcept: Roasted Jazz. Kristof Vancraybex, muziekprogrammator van De Kern: ‘Het wordt de warmste jazzclub van Antwerpen. Samen met Ewout trekken we graag de jazzlijn door in het reguliere aanbod van De Kern. We brengen de boeiendste acts naar onze artiestenfoyer, met voor de gelegenheid verse roasted koffie en cognac.’

‘Op woensdag 18 oktober staat de eerste editie op het programma en er wordt meteen hoog ingezet. ZWORNTURF geeft kleur aan het programma. Het is een nieuw trio rond Frank Deruytter, Jozef Dumoulin en Dré Pallemaerts. Ze nemen ons mee in een wondere wereld waar melodie en virtuositeit hand in hand gaan. Later dit jaar ontvangen we nog bands als Secret Exit Trio, Frank Vaganée en Sam Gertmans met Teun Verbruggen en het Erik Vermeulen Trio.’

Alle informatie en het gedetailleerd programma van Jazz Wilrijk en Roasted Jazz kan je hier terugvinden (EM / Foto Dries Pasteels)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten