• 14/06/2024

Geniet van de herfstvakantie in De Schorre, Hof De Bist of in Mol

BOOM – Ben jij op zoek naar leuke activiteiten voor je gezin tijdens de herfstvakantie? Naast een mooie herfstwandeling en paddenstoelen zoeken valt er ook weer heel wat te beleven in De Schorre in Boom. Je kan er samen met je (klein)kind deelnemen aan een sessie Zumba, op zoek gaan naar de rugstreeppadden, mekaar proberen te verslaan bij minigolf of een rondje waterfietsen. Ook het Barrevoetspad blijft nog geopend én je kan natuurlijk ook de zeven trollen komen bezoeken. Herfstvakantie in De Schorre is plezier gegarandeerd voor het hele gezin. Bekijk het volledige aanbod op www.deschorre.be.

Oh wat ritselt daar in het struikgewas? Het is een rugstreeppad. Tijdens de herfstvakantie wordt je bezoek aan Provinciaal Recreatiedomein De Schorre nóg leuker. Er worden wel 50 rugstreeppad knuffeldiertjes verstopt doorheen het domein en jij kan op paddenspeurtocht. De bezoekers die zo’n rugstreeppad vinden, kunnen aan het onthaal een leuke prijs ophalen.

Je lekker warm houden in de herfstige buitenlucht? Dan kan je best in beweging blijven. Schrijf je in voor een Zumba les op vrijdag 5 november en kom mee dansen onder de Vlindertent. Er wordt ook een speciale les voorzien voor kinderen (waarbij de ouders ook mee mogen dansen). Zin in een stevige wandeling? Test dan zeker de ‘Wandeling van het jaar’ uit, Steenbakkerstunnels herontdekt van zeventien kilometer lang. Je kan ook een kortere wandeling inplannen en op zoek gaan naar de zeven trollen in het domein of de gratis QR-code wandeling van Team B.O.S. doen, een digitale familievoorstelling. Tijdens de herfstvakantie zijn ook de waterfietsen, de minigolf en het Barrevoetspad nog geopend, voor ze in winterslaap gaan vanaf maandag 8 november. Maak je bezoek aan De Schorre onvergetelijk met het Barrevoetsrugzakje met daarin onder meer een De Schorre Doeboek én een uniek De Schorre kwartet.

Ook tijdens de herfstvakantie staat park Hof De Bist in de Veltwijcklaan in Ekeren opnieuw in het teken van Jules, de dikke vriend van vele kinderen. Ouders met jonge kindjes kunnen er hun hartje ophalen tijdens een herfstzoektocht met de bekende klaspop.

Van zaterdag 30 oktober tot en met zaterdag 6 november kunnen deelnemers het nieuwe Jules herfstparcours verkennen en opdrachten uitvoeren. In ruil voor een volle deelnemingskaart krijgen de kinderen een Jules doeboekje. Deze deelnemingskaart is te vinden bij de Ekerse handelaars of te downloaden op www.ekeren.be. Je kan ze inruilen in het Kasteel, dat elke dag open is van 10 uur tot 16u30. Jules Herfstzoektocht is een samenwerking tussen het district Ekeren, 252 cc en Annemie Berebrouckx.

Ga je mee met Lot & Bot op halloweenspeurtocht in het centrum van Mol? De ganse herfstvakantie kan je speuren naar de acht griezelige rebussen die samen een zin vormen. Vul het formulier in en maak kans op één van de twintig Halloween-snoeptaarten.  Op maandag 8 november worden de winnaars bekend gemaakt op de Facebookpagina @VisitMol. De deelnameformulieren kan je ophalen bij de dienst toerisme of in ‘t Getouw. Tijdens sluitingstijd vind je de formulieren in de infozuil naast het oud gemeentehuis of kan je een exemplaar downloaden op www.visitmol.be/halloween. Deze wandeling van 3,5 kilometer vertrekt bij de dienst toerisme en is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. (EM / Foto De Schorre)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten