• 22/06/2024

Gemeenteraad zet licht op groen voor bouw van nieuwe sporthal in Deurne

DEURNE – Gisteren keurde de Antwerpse gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst goed tussen Sporting A en het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de bouw van een nieuwe sporthal naast Park Groot Schijn in Deurne. De nieuwbouw kadert in het masterplan waarmee Sporting A kwalitatieve sportinfrastructuur ontwikkelt voor alle Antwerpenaren. De sporthal zal in gebruik maximaal gedeeld worden tussen de daar aanwezige GO!-scholen, sportclubs en particuliere sporters. De oplevering is voorzien in september 2024.

Sporting A en GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap bundelen de krachten om een volwaardige sporthal te realiseren die voldoet aan de hedendaagse normen. Sporting A trekt een budget uit van 3,5 miljoen euro, en het GO! 1,75 miljoen euro. Beide partijen dienden samen een projectdossier in bij de Vlaamse overheid en verkregen hiervoor een subsidie van 875 000 euro.

De volwaardige sporthal zal een bruto vloeroppervlak van ongeveer 3 000 vierkante meter hebben en bestaan uit ten minste twee bouwlagen. In het goedgekeurde programma is al zeker plaats voor een opdeelbare grote zaal van minimum 44 x 30 meter, twee polyvalente turnzalen, een interactieve bewegingszaal, kleedkamers, sanitair, de nodige bergingen en voldoende circulatieruimte.

Peter Wouters (N-VA, zie foto), schepen voor sport: ‘De nieuwe sporthal zal verrijzen op de terreinen van de GO!-campus naast Park Groot Schijn. Hiermee wordt de invulling van dat park als grote sporthub nog verder uitgebreid, en wordt de nood aan extra overdekte sportinfrastructuur in Deurne gelenigd. De bouw kadert in het masterplan sportinfrastructuur, waarmee Sporting A verder wil investeren in kwalitatieve sportinfrastructuur voor alle Antwerpenaren. Bij de invulling van de sporthal wordt resoluut ingezet op een zo breed mogelijk gebruik. Tijdens de schooluren door de leerlingen van de daar aanwezige scholen van de GO!-scholengroep, buiten de schooluren en -dagen wordt hij door Sporting A maximaal opengesteld voor sporters en sportclubs.’

‘Met dit gezamenlijk project bouwen we letterlijk en figuurlijk verder aan de sportieve toekomst van onze stad. De nieuwe (school)sporthal past perfect in de visie van Sporting A om via gedeeld gebruik de sport- en beweegruimte in de stad op een efficiënte en duurzame wijze op te krikken. Ik ben ervan overtuigd dat deze moderne sporthal een absolute aanwinst zal zijn voor de scholen, de groene en multifunctionele sportcluster Park Groot Schijn, en de vele sportverenigingen en sportieve Antwerpenaren. Maar zeker en vast ook voor het district en de buurt, want hiermee werken we eindelijk een blinde vlek weg op het vlak van indoor sportinfrastructuur in Deurne.’

In de overeenkomst is opgenomen dat GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zal optreden als bouwheer. De verwachting is dat het contract met de architect en de aannemer eind dit jaar zal worden gefinaliseerd. Als alles volgens plan verloopt, gaat de eerste spade in de zomer van 2023 in de grond. De oplevering en ingebruikname van de nieuwe sporthal is dan voorzien voor september 2024. (EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten