• 24/06/2024

Gemeentelijke veiling in Mol, volwassenen leren fietsen, cursus stoppen met roken

MOL – Het online veilinghuis Belga Veilingen start op vrijdag 13 januari met een online veiling van afgeschreven gemeentelijke goederen. Een kijkdag vindt plaats op dinsdag 31 januari tussen 12 en 15 uur op de gemeentelijke stapelplaats Drill, Kruisven 65. De veiling sluit af op woensdag 1 februari om 20 uur. Alle info over deze veiling vind je op www.belgaveilingen.be en is ook verkrijgbaar op de kijkdag.

Goederen die te koop worden aangeboden zijn onder meer diverse voertuigen, grasmaaiers, een heftruck (zie foto), slijpmolens, opslagreservoirs, tafels, stoelen en fietsen. De gekochte goederen haal je af op woensdag 8 februari tussen 10 en 14 uur op de stapelplaats Drill.

Heb jij tijd en zin om op vrijwillige basis volwassenen te leren fietsen? Contacteer dan de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 16 22 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be. De fietslessen vinden plaats van 1 maart tot 7 juni telkens op woensdag van 13 tot 16 uur in het verkeerseducatief centrum, Molderdijk 27. Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor samenlevingsopbouw: ‘Als vrijwilliger moet je niet elke week paraat staan, maar liefst wel op regelmatige basis. Op woensdag 22 februari voorzien we een vormingsdag en kunnen we alvast met elkaar kennismaken.’ Tijdens de fietslessen staan vrijwilligers klaar om volwassenen die niet kunnen fietsen klaar te stomen voor een veilige fietstocht door het verkeer. Stapsgewijs leren de deelnemers fietsen volgens de verkeersregels.

Door te leren fietsen verhoogt de mobiliteit en de zelfstandigheid van de deelnemers. Boodschappen doen, deelnemen aan activiteiten, de kinderen ophalen op school of zich verplaatsen naar het werk wordt veel eenvoudiger. Heurckmans: ‘We zoeken een vrijwilliger/fietsinstructeur die houdt van fietsen, sociaal is en op een eenvoudige manier iets kan uitleggen aan anderen. Als vrijwilliger sta je er niet alleen voor. Wij bieden een vrijwilligersaanspreekpunt bij wie je terecht kan met al je vragen, een uitgebreide vorming en een enthousiaste en dynamische groep collega-vrijwilligers.’

De beweging Generatie Rookvrij wil elk kind, geboren vanaf 2019, rookvrij laten opgroeien. Het gemeentebestuur van Mol nam al heel wat beslissingen rond een rookverbod op openbare plaatsen. Zo werd heel de sportsite Den Uyt (sporthal, zwembad en skatepark) al een rookvrije zone. Ook in scholen en schoolomgevingen mag er niet meer gerookt worden.

Sinds 1 januari is roken op treinperrons in openlucht niet meer toegelaten. De NMBS breidt het rookverbod, dat al geldt voor het grootste deel van de stationsinfrastructuur, verder uit.

Hilde Valgaeren (N-VA), schepen voor volksgezondheid: ‘De meeste rokers proberen te stoppen en willen niet dat hun kinderen later gaan roken. Wij bieden hen graag de nodige hulp door een jaarlijks rookstoptraject waar je laagdrempelig voor kan inschrijven. Op woensdagavond 15 februari ben je welkom in de raadzaal in ’t Getouw voor een vrijblijvende infosessie. Als je dan beslist om het traject te volgen, betaal je maar 48 euro voor acht sessies met een tabakologe. Inwoners met verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Neem eens een kijkje op www.gemeentemol.be/stoppenmetroken en start jouw rookvrij leven.’ (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten