• 19/05/2024

Gemeente Willebroek stond stil bij luchtvervuiling en de gevolgen voor mens en dier

WILLEBROEK – Vanavond kon je in Willebroek opnieuw de ‘Nacht van de Duisternis’ beleven met avontuurlijke avondwandelingen in het prachtige Broek. De Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant, Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Natuurgidsen van ‘t Broek en de gemeente Willebroek sloegen de handen in elkaar. Hiermee stonden ze stil bij lichtvervuiling en de gevolgen daarvan voor mens en dier.

Per kwartier vertrok een gids op pad. Het vertrekpunt bevond zich aan de parking van Natuurgebied ‘t Broek in de Broekstraat. Onder leiding van ervaren gidsen maakte men een sfeervolle wandeling en kon men de pracht van de natuur bij maanlicht ervaren.

Tijdens de wandelingen kon men de schitterende sterrenhemel door telescopen bewonderen bij de Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant. Natuurpunt zorgde voor randanimatie en interessante weetjes. Na afloop van de wandeling kon men zich opwarmen met een gratis chocomelk of een lekker kopje soep. Dit jaar waren er ook langere wandelingen.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten