• 19/04/2024

Gemeente Willebroek organiseerde derde participatieavond rond verschillende topics

WILLEBROEK – Willebroekenaars die mee willen nadenken over verschillende thema’s, konden vanavond naar de derde Willebroek Wil Wat Workshop.

In het Oud Gemeentehuis organiseerde de gemeente opnieuw een participatieavond rond vooropgestelde topics.

Tijdens dit participatiemoment kregen deelnemers de kans om hun mening te geven, ideeën voor te stellen of samen te werken rond verschillende thema’s en projecten. Die momenten vonden telkens plaats op een andere locatie.

Er stonden deze editie opnieuw diverse thema’s op het programma. Deelnemers mochten één thema kiezen waarrond ze vanavond aan gesprekstafels uitgebreid aan de slag gingen.

Een topic dat aan bod kwam is erfgoed in Willebroek. Welk erfgoed maakt Willebroek zo bijzonder en op welke manier kan de gemeente dit mee in de verf zetten?

De aanpak van de gemeente om verbondenheid in de buurten te versterken, werd ook onder de loep genomen. De bestaande projecten werden geëvalueerd.

Verder kwam de klimaatproblematiek aan bod. Samen werd bekeken welke mogelijkheden er in Willebroek zijn om de huidige en komende generatie te beschermen.

Tot slot werd ook het winkelaanbod in Willebroek geanalyseerd. Wat ontbreekt er nog en hoe kan men lokaal winkelen in Willebroek extra op de kaart zetten?

Er waren ook twee infostanden waar medewerkers van de gemeente de deelnemers informeerden, maar ook hun mening vroegen.

Aan de eerste stand werd het imago van Willebroek als werkgever behandeld. Aan de andere stand kwam je alles te weten over de intentie van Willebroek om een faire gemeente te worden en werd afgetoetst hoe de gemeente faire keuzes in Willebroek kan aanmoedigen. (EM / Foto Gemeente Willebroek)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten