• 19/05/2024

Gemeente Willebroek een hele week lang in het teken van de mobiliteit

WILLEBROEK – Voor het eerst houdt Willebroek een Autovrije Zondag tijdens de Week van de Mobiliteit. De gemeente focust die dag op mobiliteit en duurzaamheid en maakt de Dokter Persoonslaan volledig verkeersvrij. Later die week is iedereen welkom op het Mobiliteitsforum, waar experten hun kijk op mobiliteit delen in een gespreksavond.

Van zaterdag 16 tot vrijdag 22 september is het de Week van de Mobiliteit. Op zondag 17 september organiseert de gemeente Willebroek een Autovrije Zondag ter hoogte van de Dokter Persoonslaan. Die dag wordt de volledige straat van 10 tot 18 uur omgetoverd tot een leefstraat met tal van activiteiten.

Thierry Serrien (Groen), schepen van mobiliteit: ‘We geven deze straat een dagje autorust en geven die dag ruimte aan beleven. Dat doen we met een heleboel toffe activiteiten.

Je zal een bezoekje kunnen brengen aan fietsenhandelaars en nieuwe fietsen uittesten, of je kan de eigen fiets laten labelen tegen diefstal. Ook de kick-off van de 10 000 stappenclash zal plaatsvinden, waarbij we het tegen onze buurgemeenten opnemen om zoveel mogelijk stappen te zetten.

Ook kan je relaxen in loungehoekjes aan de gezellige terrasjes van de horecazaken, chillen in de hangmatten of strandstoelen en naar verkoeling zoeken aan het strandje met zwembad. Er staan informatiestandjes over onder meer toekomstige mobiliteitsprojecten, de plannen voor de inrichting van het centrum en De Lijn.

De kleinste bezoekers ontdekken hoe leuk een speelstraat kan zijn, waarbij ze hun fiets-skills kunnen uittesten op een hindernissenparcours of in een fietswedstrijd op rollen. Maar ze kunnen zich ook uitleven met soccerdarts, footpool, pop-up petanque en nog veel meer.’

De organisatoren vragen natuurlijk om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Je fiets parkeren kan tegen de afsluiting langs het kanaal, zijde Mechelsesteenweg, of in een fietsenparking op het August Van Landeghemplein.

Twee dagen later, op dinsdag 19 september, nemen mobiliteitsexperten je graag mee op een boeiende gespreksavond over mobiliteit.

Van 19 tot 23 uur kan je je in de Gemeentelijke Schouwburg (Pastorijstraat 8) op het Mobiliteitsforum laten inspireren over duurzame mobiliteit en de sociale, economische en ecologische gevolgen hiervan. Aanwezigen krijgen ook de kans om vragen te stellen aan de sprekers.

Serrien: ‘Professor Dirk Lauwers van de Research Group for Urban Development aan Universiteit Antwerpen komt spreken over de modal shift of de transitie naar meer duurzame vervoersmiddelen. Bram Roelant, coördinator bij Mobipunt vzw, komt een toelichting geven over hoppinpunten, plekken waar je makkelijk van het ene op het andere vervoersmiddel kan overstappen. 

Patrick Auwerx, projectmedewerker bij Duurzame Mobiliteit bij Mobiel 21, focust op een duurzaam parkeerbeleid. Maoné Carmeliet gaat dieper in op de plaats van de voetganger in de openbare ruimte.Kom je liever meer te weten over de elektrische deelwagens in Willebroek? Samen met Klimaan organiseert de gemeente op donderdag 28 september een infoavond om 19.30 uur in Kasteel Bel-Air. Daar krijg je info over de nieuwe deelwagens in Willebroek en hoe zo’n deelsysteem precies in zijn werk gaat. Vooraf inschrijven voor deze activiteiten is niet nodig. Voor meer info kunnen geïnteresseerden hier terecht. (EM / Foto Gemeente Willebroek)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten