• 20/06/2024

Gemeente Niel maakt zich traditiegetrouw op voor tien dagen feest

NIEL – Traditiegetrouw viert Niel begin november feest. De absolute hoogtepunten zijn de jaarmarktdag en de Telenet Superprestige Jaarmarktcross. Verder op het programma:  de aankomst van Sinterklaas, de Sint-Hubertusviering, promodagen op de kermis, een vuurwerkshow en een prikkelarme kermisnamiddag.

HET PROGRAMMA: Vrijdag 4 november: vanaf 17 uur opent de kermis, met speciale toegang voor de schoolgaande jeugd in Niel. De kermis sluit ten laatste om 1 uur.

Zaterdag 5 november: Sinterklaas komt om 13.30 uur aan in de Ridder Berthoutlaan. Om 15 uur deelt hij cadeautjes uit aan de jeugd en de leden van Gymclub VGL Niel. De Jaarmarkttentoonstelling opent met Hilde Vermant (modelfotografie) en Karel Goeman (natuurfotografie). Locatie is de voormalige muziekacademie (Emile Vanderveldelaan 23). Je kan er terecht van 10 tot 17 uur.

Zondag 6 november: de negentiende Octaafwandeling brengt je langs de Walenhoek, het Niels Broek, de gerestaureerde sites van de steenbakkerijen en de kermis. Je kan kiezen tussen routes van vijf, zeven, twaalf, zeventien, 21 en 28 kilometer met vertrekpunt aan TA Den Biezerd (Wirixstraat 56). Vertrek tussen 7.30 uur en 15 uur. Vanaf 11 uur is er de traditionele Sint-Hubertusviering met inzegening van de dieren.

Maandag 7 november: de jaarmarkt start om 9 uur met onder meer de markt, een veemarkt en een autoshow. Dit is ook de laatste dag van de jaarmarkttentoonstelling.

Dinsdag 8 november: rustdag. Ook de kermis is gesloten.

Woensdag 9 november: je maakt kans  om een jetonnenpakket ter waarde van 100 euro, te besteden op de kermis, te winnen. Vanaf 14.30 uur is er kinderanimatie, met onder meer grime, glitter tattoos en een ballonenartiest. Daarnaast is er een optocht van figuren uit onder meer Paw Patrol en Mario Kart.

Donderdag 10 november: geniet de hele avond voor slechts twee euro van heel wat kermis -en spelplezier en versnaperingen. De flyer met de deelnemende kramen vind je in de jaarmarktkrant.

Vrijdag 11 november: de Telenet Superprestige Jaarmarktcross wordt – zoals meestal – afgewerkt op Wapenstilstand. Het wedstrijdschema: 9.30 uur: Eerstejaars Nieuwelingen, 10.30 uur: Tweedejaars Nieuwelingen, 12 uur junioren, 13.40 uur: Vrouwen Elite, 15 uur Mannen Elite. Tickets in voorverkoop kosten twaalf euro, aan de kassa vijftien euro.

Zaterdag 12 november: om 20 uur is er een vuurwerkshow aan de Rupelkade.

Zondag 13 november: tussen 14 en 16 uur is de kermis prikkelarm. De lichten worden gedimd, de muziek staat zachter en bezoekers krijgen meer tijd.

Maandag 14 november: Slotdag van de kermis, die opent tussen 17 en 22 uur. (EM / Foto Gemeente Niel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten