• 24/05/2024

Gemeente Mol is deze maand een beetje de hoofdplaats van Europa

MOL – Van vandaag tot zondag 28 februari is Pop up Europa op bezoek in Mol. Provincie Antwerpen en gemeente Mol organiseren een maand lang Europese activiteiten zoals lezingen, wedstrijden en verschillende activiteiten voor scholen. Door de coronamaatregelen gaat het leeuwendeel online door. De Mollenaars kunnen Europa dus vanuit hun zetel verkennen.

Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde voor Europese samenwerking: ‘De Europese Unie is niet weg te slaan uit het nieuws. Onder meer de Brexit en de corona-vaccinatiestrategie maken er een brandend actueel thema van. De EU heeft ook een invloed op het dagelijkse leven van de Mollenaars, van Europese regelgeving allerhande tot internationale instellingen als de Europese school. Toch merken we dat Europa voor veel mensen nog altijd een zeer abstract gegeven is. Met laagdrempelige activiteiten voor jong en oud wil Pop up Europa daar wat aan doen.’

Mol kan uitpakken met een zeer gevarieerde affiche. Een kleine greep uit het riante aanbod:

Op maandag 8 februari (14 uur) geeft expert Guido Cuyvers tekst en uitleg bij ‘Ouder worden in Europa’. Het Europese ouderenbeleid heeft immers een grote impact op ons dagelijks leven.  Op dinsdag 9 februari (20u15) kan je lachen met Europa. Comedians Bas Birker en Nigel Williams nemen je mee op een hilarische trip door Europa. Bereid je voor op een avond vol ongezouten meningen en scherpe humor. Journaliste Tine Hens leidt het gesprek in goede banen.

Jeugdhuis Tydeeh organiseert op vrijdag 12 februari (20 uur) een online beer tasting met Europese biertjes. Het jeugdhuis zorgt voor verrassende drankjes aan huis én randanimatie via Zoom. Op maandag 15 februari  (20u15)  is er een Europa-editie van het boekenprogramma Overlezen waar Hendrik Vos en Alicja Gescinska te gast zijn. Je krijgt leestips over Europa en tussendoor klinkt live muziek in verschillende talen.

Je kan een maand lang Europa ontdekken in de bib. Bezoek de tentoonstelling (zie foto) of doe mee aan de kraslotenwedstrijd en maak kans op mooie prijzen. Op verschillende plaatsen kan je ook een gratis kraslot bekomen. Wie een vraag over Europa goed weet te beantwoorden, maakt kans op een knalblauwe Europafiets of op een van de meer dan 100 andere prijzen. Je krijgt een kraslot in het administratief centrum, de bibliotheek, het Jacob Smits Museum, Lokaal dienstencentrum Ten Hove, de dienst Toerisme, de sporthal, zwembad Vita Den Uyt en bij alle activiteiten van Pop up Europa Mol.

Met een Europese tekenwedstrijd, het verhaal van Europa, een snelcursus EU en een navorming voor leerkrachten heeft Pop up Europa ook een uitgebreid aanbod voor Molse lagere en middelbare scholen. Anderstalige nieuwkomers krijgen in de lessen NT2 ook een introductie tot de EU.

Op www.popupeuropa.be/mol  vind je steeds een up-to-date overzicht van het volledige programma en lees je ook hoe je kan inschrijven voor de activiteiten. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten