• 21/06/2024

Gemeente Mol brengt zeer uitgebreid en gevarieerd 11 juli-programma

MOL – Nog tot en met maandag 11 juli viert men in de gemeente Mol het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een gratis en gevarieerd activiteitenprogramma: een tentoonstelling, een openluchtfilm, concerten en dj-sets, gezellig iets drinken,… Er is voor elk wat wils. Een overzicht:

*Nicaterrassen: de Nicajongeren schenken je cocktails en bieren aan spotprijzen op hun zomerterras. Onder meer een optreden van het Gompels Genot en een dj-set staan op het programma en dit op vrijdag 8 juli vanaf 20 uur op het Santo Tomásplein (zie foto).

*11 juli-tentoonstelling: Henri Meynen, Rina Schotmans en KTA houtsnijdersclub: dit jaar nodigde de cultuurraad zowel kunstenaarsverenigingen als individuele kunstenaars uit. Henri Meynen maakt aquarellen. Zijn werk is fotografisch, botanisch en abstract. Maar evenzeer vind je tussen zijn werk enkele portretten. De aquarellen maakt hij op basis van een foto, soms met houtskool of Chinese inkt. Sommige werken worden gemaakt met een terug afgenomen achtergrond. Voorbeelden zijn Mechanics monument, Perseus, Laocoon en Dionisos. Rina Schotmans is lid van kunstkring OK2000 in Olen en fotografeert beelden die haar opvallen tijdens het wandelen met als thema ‘De Onderwaterwereld’

De houtsnijderclub startte in 1995 met een tiental leden. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een vereniging van meer dan 25 leden, waaronder enkele echte kunstenaars. De houtsnijdersclub is een groep vrienden die de kunst van het houtsnijden terug nieuw leven wil inblazen. Met een speciale tinnen zegel en een certificaat tonen ze de authenticiteit aan van de werken die handgemaakt zijn op zaterdag 9 en zondag 10 juli van 10 tot 16 uur in de Exporuimte van het Cultuurcentrum Mol in de Molenhoekstraat 2.

*Openluchtfilm: ‘Nowhere’: ex-truckchauffeur André vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt opgeschrikt wanneer hij de dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar een spoor van Thierry’s familie. Nowhere’ is een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots met Koen De Bouw, in zijn meest kwetsbare rol ooit, en de jonge talentvolle Noa Tambwe Kabati. Hij wordt vertoond op vrijdag 8 juli om 22 uur op de Binnenkoer van De Zwaan, Markt 28.

*Beiaardconcert: Vlaanderen Danst & Feest: Carl Van Eyndhoven  speelt naast dansen uit het manuscript van Frans De Prins (1786) dansen gecomponeerd door onder meer Marinus de Jong, A. Meulemans, Jef Van Hoof en Staf Nees. Eindigen doet hij met een improvisatie op Vlaamse hits. Volksdansgroep Klepperman voert, ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan, drie Molse en drie andere Vlaamse dansen uit: de Klepperwals, Luksie (een verhuisdans uit Postel) en de Kadril van Mol-Ginderbroek. Verder brengen ze ook de (Kempische) Kolom, de Rozenwals en de Kegelaar. Jan Verheyen begeleidt hen op de mobiele beiaard op zaterdag 9 juli om 20 uur in de Sint-Pieterstoren en de binnenkoer van De Zwaan.

*Eucharistieviering met een concert van het Gregoriuskoor op zondag 10 juli om 9.30 uur in de Kerk van Millegem aan het Lindeplein 4.

*Slotfeest 11 juliviering met een optreden van de lokale band ‘Sofie en de Mannen van Gisteren’, een terugblik op het activiteitenprogramma en een receptie op maandag 11 juli om 16 uur op de Binnenkoer van De Zwaan. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten