• 21/05/2024

Gemeente Meerhout heeft nu ook zijn peuterspeelpunt

MEERHOUT  – Vanaf vandaag kunnen kinderen tot drie jaar en hun (groot)ouders elke dinsdag tussen 9.15 uur en 11.30 uur langskomen in bko De Meerkatjes, behalve op feest- en brugdagen en in schoolvakanties. Vandaag kwamen er alvast al tien peuters langs. 

Een peuterspeelpunt is een ontmoetingsplek voor baby’s en peuters van nul tot drie jaar, samen met mama, papa, moeke, vake, oma of opa. Ook toekomstige ouders zijn zeker welkom.

Kinderen kunnen samen spelen en nieuw speelgoed ontdekken. Ze wennen aan een nieuwe omgeving en andere mensen.

 Zo bereiden ze zich voor op de stap naar school. Ouders kunnen met elkaar praten, spelen met hun kinderen en een koffie drinken.

 Tijdens het peuterspeelpunt zijn de (groot)ouders verantwoordelijk voor hun (klein)kind.

Inkom, water, koffie en thee zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.

 Je komt aan en vertrekt wanneer je wil. Het peuterspeelpunt is gelegen in bko De Meerkatjes, Gasthuisstraat 33 (ingang langs Smissestraat).

Het peuterspeelpunt is een initiatief van Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout. Ook in Geel en Laakdal zijn er peuterspeelpunten.

In Geel kan je elke maandag van 9.15 uur tot 11.30 uur terecht in het Huis van het Kind, Brigandshof 3 en in Laakdal elke donderdag van 9 uur tot tot 11.30 uur in BKO ‘t Kakelnest, vestiging Vorst-Centrum, Markt 19.

 Zoek je informatie als ouder rond het opgroeien en opvoeden van je baby, peuter, kleuter, kleine of grote kind?

 Ben je bezorgd over het gedrag of de gevoelens van je kind, tiener of twintiger? Babbel je er eens graag met anderen over of heb je hulp nodig? Het Huis van het Kind helpt je graag verder.

In een Huis van het Kind werken organisaties samen om gezinnen zo dicht mogelijk bij hun leefwereld te ondersteunen.

Er is één deur, waar je terecht kan met kleine en grote vragen, over kleine en grote kinderen.

Dat kan gaan van kinderopvang, opvoeding en opgroeien tot gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer. Huizen van het Kind zijn erkend en gesubsidieerd door Opgroeien.

Verschillende organisaties in Geel, Laakdal en Meerhout maken deel uit van het samenwerkingsverband, zodat deze voor iedereen zichtbaar en bereikbaar zijn.

Je kan er terecht voor informatie en een overzicht van de verschillende dienstverlening en activiteiten, die je in de drie  gemeentes kan bijwonen.

Het Huis van het Kind organiseert op regelmatige basis leuke activiteiten waarin ouders elkaar ontmoeten. Ook worden er geregeld vormingsavonden en andere activiteiten georganiseerd. Info hier  

(EM / Foto’s Gemeente Meerhout)  

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten