• 19/05/2024

Gemeente Hove breidt aantal deelwagens verder uit

HOVE – Naast de blauwe deelfietsen van Blue-bike en de oranje van Donkey Republic kan je in Hove vanaf vandaag ook terecht voor een deelwagen van GreenMobility. In het najaar wordt het aantal deelwagens verder uitgebreid.

 

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA): ‘In Hove moesten we een inhaalbeweging maken wat deelwagens betreft. Daarom zijn we trots dat GreenMobility hun aanbod aan elektrische wagens heeft uitgebreid naar Hove. Zo willen we inwoners aansporen om te kiezen voor autodelen, een goedkopere en duurzame oplossing, en om zelf geen eigen wagen meer aan te schaffen. Mijn vrouw en ik denken er alvast aan om onze tweede wagen te vervangen door een deelwagen.’

 

‘Ook Hove wil graag haar bijdrage leveren aan de modal shift. Met de opmaak en goedkeuring van het Hovese energie- en klimaatactieplan zetten we volop in op groene en duurzame mobiliteit. Het creëren van parkeerzones voor de deelwagens van GreenMobility is hierbij een eerste stap in de goede richting.’

 

GreenMobility is een carsharing provider met 100 procent elektrische auto’s, op die manier helpen ze de stad groener te maken en CO2 uitstoot te verminderen. Het systeem is flexibel, rijdt per minuut, per uur of per dag, afhankelijk van jouw noden. Parking, opladen en verzekeringen, alles is inbegrepen in de prijs. Gebruik de gratis app om een wagen in de buurt te zoeken, te reserveren én te ontgrendelen. Na je rit parkeer je de wagen in één van de parkeerzones van GreenMobility, die je ook terugvindt in de app.

 

In Hove kan je je GreenMobility deelwagen parkeren op het Sint-Laureysplein, op de parking achter de kerk aan De Markgraaf, in de Kapelstraat en in de Kasteelstraat. De inwoners kunnen de app gebruiken om een wagen te reserveren. Met het invoeren van de kortingscode Hove30 kunnen ze van start gaan met 30 gratis minuten.

 

In het najaar wordt het aanbod uitgebreid met twee andere deelwagens.

 

Caro STORMS

Foto: Green Mobility

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten