• 04/03/2024

Gemeente Boechout heeft een nieuwe website, eindejaarsactie in Edegem

BOECHOUT – De gemeente Boechout heeft sinds gisteren een nieuwe website. De site is opgebouwd vanuit de behoefte van de burger en is handig te bezoeken via verschillende soorten schermen. Met de nieuwe website zet de gemeente een volgende stap in haar digitale dienstverlening. Ook de gemeentelijke huisstijl en het logo kregen een opfrisbeurt.

De oude website dateert van 2015 en was aan vernieuwing toe. Philip Verstappen (PRO Boechout & Vremde, zie foto), schepen voor dienstverlening: ‘We hebben onze nieuwe website zoveel mogelijk opgebouwd vanuit de behoefte van de burger. Om dat te kunnen doen, deden we een analyse van onze oude website en hielden we een korte bevraging. Met die resultaten gingen we aan de slag. De nieuwe website ziet er zowel qua structuur, qua inhoud als qua design helemaal anders uit.’

De website is overzichtelijker, moderner, toegankelijker en sluit aan bij de vernieuwde huisstijl. Daarnaast is het ook makkelijker om de meest populaire zaken snel terug te vinden. Verstappen: ‘Centraal staan de knoppen naar ons digitaal loket, een afspraak maken, iets melden, iets organiseren, tickets kopen en onze vacatures. Verder vind je op de homepagina ook het nieuws uit de gemeente. De website doorzoeken kan zowel via de zoekfunctie als via het handige menuoverzicht.’

‘De meeste bezoekers gebruiken tegenwoordig een mobiel toestel. Daarom hebben we ingezet op het mobile first principe. Bovendien koppelt onze website met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, waar je een persoonlijk overzicht van je overheidszaken kan terugvinden. Gaandeweg zullen we meer en meer aanvragen koppelen met deze tool. Met deze website zetten we een grote stap voorwaarts in onze digitale dienstverlening. Anderzijds zetten we ook in op digitale inclusie voor zij die minder bedreven zijn met online toepassingen. Alle dienstverlening blijft gegarandeerd via de traditionele wegen.’

De nieuwe website werd opgebouwd met elementen uit de nieuwe huisstijl van de gemeente. Burgemeester Koen t’Sijen (PRO Boechout & Vremde): ‘We hebben ons logo opgefrist en enkele kleuren toegevoegd. Die kom je vanaf nu niet alleen op onze website tegen, maar ook in alle andere gemeentelijke documenten en publicaties. Denk maar aan het infoblad, onze nieuwsbrief, bewonersbrieven,…’ Kijk naar www.boechout.be.

December betekent cadeautjes kopen. Naar jaarlijkse gewoonte slaan de lokale handelaars van Edegem de handen in elkaar voor de eindejaarsactie om je te bedanken als trouwe klant. Met een beetje geluk kom jij als winnaar uit de bus.

Nog tot zaterdag 31 december kan je volop stempels verzamelen. Koop je iets in een deelnemende winkel? Dan krijg je een stempel. Heb je twee stempels van twee verschillende handelaars gespaard, dan is je spaarkaart vol.

Steek ze in de verzamelbox in de winkel of deponeer ze in de box van VTC Kruispunt, Terelststraat 1. Zo maak je kans op aankoopbonnen van verschillende bedragen bij de deelnemende handelaars. Daarnaast maken drie winnaars ook kans op E!-bonnen van minimum 100 euro. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. (EM / Foto PRO Boechout & Vremde).

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten