• 21/06/2024

Gele doos vanaf vrijdag gratis af te halen in Balen, Dessel, Mol en Retie

OL – De gele doos redt mensenlevens. Daarom kunnen 65-plussers, chronisch zieken en inwoners met een beperking uit Balen, Dessel, Mol en Retie vanaf vrijdag 1 oktober een gratis gele doos afhalen. Vanmorgen werd er tekst en uitleg gegeven in Dienstencentrum Ten Hove in Mol.

Sarah Verherstraeten, voorzitter eerstelijnszone Baldemore: ‘De gele doos is een herkenbare gele doos die je bewaart in je koelkast. De doos bevat belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten bij een dringende interventie. Behoor jij tot de doelgroep? Haal de doos dan af bij je apotheker of verdeelpunt in je gemeente.’

Karel Van de Ven, voorzitter ouderenadviesraad Balen: ‘Uniek aan dit project in onze regio is dat we ons niet enkel richten tot 65-plussers. Ook voor chronisch zieken en mensen met een beperking is het van levensbelang dat persoonlijke medische info snel terug te vinden is bij een noodgeval. Daarom krijgen ook deze inwoners de kans om een doos af te halen.’

Stijn Verheyden, sociale dienst Dessel: ‘Om deze mensen te bereiken, schakelen we onze apothekers en huisartsen in om hun patiënten te informeren over de gele doos. Daarnaast verspreiden we de info via de gemeentelijke adviesraden en senioren verenigingen en communiceert elke gemeente uitgebreid in alle beschikbare communicatiekanalen.’

Alle 65-plussers uit Balen, Dessel, Mol en Retie ontvangen een brief waarmee ze de gratis gele doos kunnen afhalen bij hun apotheker of een afhaalpunt in hun gemeente. Dat zijn:

*Mol: Dienst Seniorenplus, welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 28 elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13.30u tot 16 uur.

*Balen: Vrijetijdscentrum de Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 op maandag van 14 tot 20 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 20 uur en op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur.

*Dessel: Sociaal huis, Pastorijstraat 2. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 u tot 11.30 u. en op donderdag van 14 uur tot 16.30 u.

*Retie: Sociale dienst, Kerkhofstraat 39, elke werkdag van 8.30 u tot 11.30 u en op dinsdag ook van 17.30 u tot 19.30 uur.

Patrick Geuens (Nieuw Retie), burgemeester van Retie: ‘Inwoners die slecht te been zijn, kunnen dit melden aan de sociale dienst van hun gemeente. Een vrijwilliger uit de adviesraad of seniorenvereniging levert de gele doos dan aan huis. De gele doos wordt bewaard in de koelkast omdat dit een makkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Een sticker aan de binnenkant van de voordeur maakt de interventiediensten duidelijk dat er een gele doos aanwezig is. Zo vinden ze snel de nodige medische info om gepaste hulp te bieden bij een medisch noodgeval.’ Dit project kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen de eerstelijnszone Baldemore, de seniorenraden en -verenigingen, het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen, de huisartsen en apothekers. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten