• 17/06/2024

Geldinzameling Aartselaar, Winterslaap Mechelen, begin ‘ArenDONK er’ licht op

AARTSELAAR – In het infoblad van september deed Lokaal Bestuur Aartselaar een oproep om een sociaal project voor te stellen, dat steun verdiende in het kader van de heropbouw, na de overstromingen afgelopen zomer in Wallonië. Trooz is een Waalse gemeente die enorm hard werd getroffen. Zij moet een herhuisvesting voorzien voor een aantal gezinnen en heeft nood aan geld/verf om de  ‘opfrissing’ van de woningen te doen. Daarnaast is er geld nodig om huizen /appartementen te herinrichten met onder meer nieuwe keukens en toestellen. Trooz wil een lege kazerne opfrissen en bewoonbaar maken voor  gezinnen.

Het bestuur plande een geldinzamelingsactie voor Trooz tijdens de kerstmarkt. Nu de kerstmarkt werd afgelast, wil het Lokaal Bestuur alsnog deze actie op poten zetten, morgen op de wekelijkse markt, en via collectebussen bij handelaars en op gemeentelijke locaties. DJ MarCChé is van de partij en zal de markt onderdompelen in door bezoekers gekozen kerstsongs. Wie zijn favoriete plaatje aanvraagt bij de DJ-tent, kan daar een vrije gift doen voor de projecten in Trooz. Collectebussen zijn tot maandag 31 januari 2022 te vinden op de gemeentelijke locaties (gemeentehuis, zwembad, bibliotheek, sociaal huis) en ook bij een aantal handelaars van middenstandsvereniging ATA. Je kan ook storten op het rekeningnummer BE43 0910 2250 1201 (Hulpverlening aan Wallonië), dat het Lokaal Bestuur speciaal voor deze ondersteuningsactie opende. Meer info over de projecten in Trooz: www.aartselaar.be/trooz. Hilde Heyman (N-VA), schepen van welzijn en sociaal beleid:  ‘Tijdens de aanloop naar Kerstmis, moeten we solidair zijn met mekaar. We willen de inwoners van Trooz niet aan hun lot overlaten. Aartselaar hoopt hen de nodige financiële steun te geven om opnieuw een warme thuis te creëren.’

In 2022 staat Mechelen in het teken van de stilte met Zinderende Stilte. De winter gebiedt een trager tempo van zachtheid en onthaasten. Met Winterslaap presenteert Cultuurcentrum Mechelen sinds enkele jaren een aantal concerten die het winterse gevoel met veel warmte omarmen. Elektronica, vocaal, piano… alles kan, zolang het de luisteraar onderdompelt in een wereld waar traagheid en verstilling samengaan met overrompeling en intensiteit. Morgen vrijdag kan je vanaf 20.15 uur naar de Pieter & Paulkerk. Jan Swerts is één van ’s lands grootste ambassadeurs van de stilte. Voor zijn nieuwe plaat Oud Zeer trok hij naar kerkhoven en liet zich inspireren door de schoonheid en troost van tijdelijkheid en vergankelijkheid. Zijn muzikale wapenbroeder Illuminine was al enkele keren te gast bij Cultuurcentrum Mechelen en zorgt voor het gepaste voorprogramma.

Van vrijdagavond 17 december tot en met zondagavond 9 januari 2022 zal het park aan de Lamgodsberg in Arendonk opnieuw sfeervol oplichten met de tweede editie van ‘ArenDONKER licht op’. De lichtjeswandeling start aan het bruggetje achter parking Deroissart. Tijdens een korte wandeling van ongeveer één kilometer worden jong en oud ondergedompeld in de leefwereld van de Twinkeltonks: een magisch verhaal over bijzondere wezentjes, geschreven door dorpsgenoot Charlotte Stusz. Dit jaar hebben opnieuw enkele lokale kunstenaars hun creativiteit bovengehaald. Op het einde van de wandeling wordt een galerij van blacklight art ingericht met unieke individuele kunstwerken. Daarnaast werkten verschillende creatieve handen samen aan een XXL blacklight schilderij. De kinderen kunnen tijdens de wandeling op zoek gaan naar antwoorden op verschillende vragen. Door de speurformulieren aan de ingang van de wandeling in te vullen, maken ze kans op een prijs. (EM / Foto Gemeente Arendonk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten