• 18/07/2024

Geëngageerde vaders starten seminarie op in boksclub Deurne: Kickboks is niet alleen een jongenssport

Jonge meisjes en vrouwen uit de boksclub Multi Fight Club in Deurne kregen onlangs de kans om een seminarie bij te wonen waarbij Esma Hasshass en Cheyenne Aldus, twee professionele Nederlandse kickboksers, les kwamen geven. Dat gebeurde op vraag van een groep vaders, waaronder de vader van bokstalent Ambar Tesoudali. Reporters Lina Benhaj en Rune Timmermans ging een kijkje nemen.

Reportage : De stem van de jongeren – Stampmedia – Lina Benhaj

De twee kickboksers gaven op een ludieke en educatieve manier les. Esma Hasshass is een 22-jarige Nederlandse en Marokkaanse kickbokser die tot nu toe één keer Europees en drie keer Open Nederlands kampioen werd. Esma Hasshass tekende in 2016 bij Glory Kickboxing en kreeg in 2017 een auto-ongeluk. Dat koste haar één jaar revalidatie. Met haar verhaal wilt ze jonge meisjes inspireren. “Ik heb tegenslag gehad, maar het is vallen en opstaan in het leven en harder doorgaan”, zegt Hasshass.

Daarnaast kreeg de boksclub bezoek van de 15-jarige Chayenne Aldus die de wereldtitel al zeven keer heeft kunnen beroven, drie keer Nederlands en Europees, één keer Belgisch, één keer Balkis en één keer Duits. Zij wilt vooral jonge meisjes aanmoedigen om hun dromen achterna te gaan en in zichzelf te geloven. “Denk niet dat het alleen een jongenssport is”

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten