• 20/06/2024

Geen wildcard voor European Open uitgedeeld tijdens Feest van de Jeugd

WOMMELGEM – Vanmiddag was het de slotdag van het Feest van de Jeugd, het jaarlijkse tennisgebeuren waarbij de beste jeugdspelers uit Vlaanderen elkaar ontmoeten op de velden van TC Forest Hills in Wommelgem. Net als vorig jaar zou ook een wildcard worden uitgedeeld aan een Belgische speler voor de European Open, die van zondag 16 tot en met zondag 23 oktober wordt georganiseerd in de Lotto Arena, maar dat feestje ging niet door.

Na een zomerlang competitie in de Ethias Tour Tennis Junior, werd dit circuit afgesloten met een eindronde. De beste twaalf jongens en meisjes namen het in verschillende reeksen en in de leeftijdscategorieën U9, U11, U13 en U15 tegen elkaar op in de finales. De winnaars mogen zich Vlaams kampioen noemen. Tijdens Double Trouble konden deelnemers twee uur genieten van dubbelplezier met telkens verschillende tegenstanders. Verder was er het Kids Festival, rolstoeltennis en vonden er op zaterdag trainersbijscholingen plaats.

Ook de pre-kwalificaties voor de European Open met Belgische toppers die zouden strijden voor een wildcard voor de kwalificaties, zouden zaterdag- en zondagmiddag worden afgewerkt. David Goffin is  normaal gesproken zeker van zijn plek op dit tornooi. Vandaag zou men weten wie het tweede ticket kon bemachtigen. Tien Belgische spelers kwamen in aanmerking maar er waren te weinig geïnteresseerden die zich wilden inschrijven zodat die kwalificaties werden geschrapt. De meeste spelers bevinden zich aan de andere kant van de Oceaan voor een Amerikaanse tennistour en een Zizou Bergs bijvoorbeeld – de winnaar van vorig jaar – vertoeft in de tennisacademie van Rafael Nadal op de Balearen.

Toch even deze randbemerking: de organisatoren wisten toch dat de Belgische toppers niet aanwezig zouden kunnen zijn. Over het schrappen van het pre-kwalificatietornooi werd niet gecommuniceerd. Integendeel. Dinsdag werd nog een persbericht uitgestuurd waarin het tornooi werd aangekondigd en noch op de website van ‘Feest van de Jeugd’, noch op die van de European Open werd over de afgelasting met ook maar één woord gerept.

Gelukkig is er nog ander, beter, sportief nieuws over het tornooi.  De European Open verwelkomt de beste top-tien speler die het ooit op het tornooi ontving: Felix Auger-Aliassime (ATP-8). Deze 22-jarige Canadees is de op één na jongste speler in de huidige top tien van de ATP. Hij heeft  één enkelspel- en één dubbelspeltitel op de ATP Tour op zijn palmares. Tornooidirecteur Dick Norman: ‘Dat Felix Auger-Aliassime zijn deelname aan de European Open heeft ,bevestigd, is het bewijs dat wij opnieuw grote stappen voorwaarts hebben gezet als organisatie. Felix is een absolute topper. De Canadees is op erg korte tijd een fantastische carrière aan het uitbouwen. We zijn dan ook enorm trots dat we de halve finalist van de US Open 2021 naar Antwerpen kunnen halen, die zich zo nog meer als wereldsportstad op de kaart zet.’

‘Felix speelde in Antwerpen al een adembenemende match tegen Zizou Bergs in 2018. Sindsdien is zijn ranking pijlsnel omhoog gegaan. Hij is één van die hele uitzonderlijke talenten die al op zeer jonge leeftijd de top tien van de wereld haalt. Voor een jonge kerel en wereldster valt vooral zijn bescheidenheid, eenvoud, respectvol zijn en maturiteit op. Toni Nadal, de oom van Rafael, coacht hem dit jaar.’

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten