• 21/06/2024

Geen peuterspeel-, wel extra seniorenmoment in Mol, verenigingen op 1 website

MOL – Op vrijdag 5 november is er geen Peuterspeelpunt in Mol. Door een aantal coronabesmettingen, zowel bij kinderen als bij de begeleiders, zijn er niet genoeg mensen om de kinderen te begeleiden. De dienst buitenschoolse kinderopvang wil bovendien tijdens de herfstvakantie geen onnodige risico’s nemen en bijkomende besmettingen vermijden. Na de herfstvakantie hoopt men opnieuw op te kunnen starten.

Vanaf vrijdag 12 november kan je ook op vrijdagvoormiddag van 9 tot 12 uur terecht bij de dienst seniorenplus zonder op voorhand een afspraak te maken. Het gaat om een extra ‘opendeurmoment’, want sinds september was je al op dinsdagvoormiddag welkom zonder afspraak. Je meldt je wel aan bij de onthaal- en informatiebalie van het sociaal huis, Jakob Smitslaan 24. Het gesprek zelf vindt plaats in dit zelfde gebouw.

Vanaf 12 november kan je dus elke dinsdagvoormiddag en vrijdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur langskomen zonder afspraak. Op andere momenten blijft men op afspraak werken. De dienst seniorenplus bundelt alle dienstverlening voor senioren en personen met een beperking zoals vragen rond vrije tijd, premies, vervoer, ondersteuning,…

Op www.mooimolverenigt.be vind je vanaf nu alle Molse verenigingen. Zowel sporters, cultuurliefhebbers, senioren, personen met een beperking, … vinden hier een vereniging die bij hen past. De verenigingen werkten de laatste weken hard aan een website vol nuttige informatie. Ze hebben hun eigen pagina helemaal zelf in de hand. Het gemeentebestuur lanceerde deze website om de verenigingen te ondersteunen na de moeilijke coronacrisis.

Een eigen website lanceren en onderhouden is niet voor elke vereniging haalbaar. Een platform waar elke vereniging een eigen pagina krijgt en zelf kan aanpassen waar nodig, is een mooie oplossing. Deze actie past binnen een groter plan om verenigingen te ondersteunen na de moeilijke periode tijdens de coronacrisis. Buiten financiële steun en verschillende andere initiatieven, is deze website één van de belangrijkste onderdelen van de campagne.

De aangekondigde herstellings- en asfalteringswerken in de Beeldekenslaan, Peter Benoitstraat en Pater Van Henxthovenstraat starten op maandag 8 november. De werken hebben een grote impact op de bereikbaarheid van de lagere school van het Sint-Jan Berchmanscollege.

Auto’s kunnen tijdens de werken de verbinding niet maken tussen Hangarstraat/Sint-Apollonialaan en de Martelarenstraat. Er staat een bewegwijzerde omleiding via de Martelarenstraat en Nijverheidsstraat. Voetgangers kunnen wel door. Met de lagere school van het Sint-Jan Berchmanscollege werden afspraken gemaakt. Ouders kunnen de werkzone – en dus ook de schoolpoort – niet met de auto bereiken. Hierdoor voert men tijdelijk een andere regeling in voor het brengen en afhalen van de kinderen. Zo komt er een Kiss & Ride-zone in de Guldensporenlaan (zijstraat Martelarenstraat) met keermogelijkheid. Een andere optie om kinderen te brengen en te halen verloopt via de Rechtestraat (langs Hangarstraat) en de personeelsparking van Welzijnssite Ten Hove. De school zal de ouders informeren welk van deze twee oplossingen specifiek voor hen geldt. (EM /Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten