• 12/07/2024

Geen Mon Mol Martre dit weekend, ‘ZEN in Mol’ opnieuw langs kanaal

MOL – Het gemeentebestuur van Mol verplaatst Mon Mol Martre naar het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 augustus door het slechte weer. De openluchtkunsthappening stond op het programma op zaterdag 5 en zondag 6 augustus. De weersvoorspellingen spreken over bijzonder veel regen én wind voor deze twee dagen.

 In die omstandigheden kan men  onmogelijk een geslaagde editie organiseren. Door het event te verplaatsen, hoopt men de talrijke bezoekers toch te laten genieten van creatief talent langs de historische gebouwen van de Markt en de oevers van de Nete.

 Een kunsthappening organiseren op dagen waar overvloedige regen en rukwinden voorspeld worden, is onbegonnen werk. De kunstwerken en materialen die de creatieve standhouders meebrengen, kunnen onmogelijk veilig uitgestald worden. Bovendien zou de opkomst bedroevend zijn.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor toerisme: ‘We organiseren de kunstmarkt één weekend later. Je geniet op zaterdag 12 augustus tussen 14 en 19 uur en op zondag 13 augustus tussen 12 en 18 uur van creatief talent van schilders, beeldhouwers, tekenaars, fotografen, juwelenontwerpers, glasblazers,…

 Muzikanten zorgen voor een vleugje muziek en maken dit initiatief tot een geslaagd geheel. Een leuke uitstap voor het hele gezin.’ Meer info lees je hier: https://antwerpspersbureau.be/200-artiesten-voor-mon-mol-martre-werken-hervatten-aan-molderdijk/. Hou uiteraard rekening met de nieuwe data.

 Sinds vandaag pronkt de slogan ‘ZEN in Mol’ in reuzenletters opnieuw langs het kanaal op de landtong ter hoogte van Wolfsbos, Schansheide en de Kanaalplas. In 2020 werden de letters voor het eerst op de Kanaalplas geplaatst. Jammer genoeg werd het frame bij een storm beschadigd waardoor men de letters van het water moest halen. Na een opknapbeurt en het aanbrengen van een stevig onderstel staan de reuzenletters nu opnieuw te pronken langs de Molse meren. Daar verwelkomen ze alle toeristen in MooiMol.

 De Groof: ‘Onze Molse meren zijn de ‘place to be’. Om ze extra in de kijker te zetten en alle toeristen te verwelkomen, pakken we uit met de slogan ‘ZEN in Mol’. Onze gemeente is een perfecte vakantiebestemming in eigen land, voor elke toerist valt hier wat te beleven. Op www.visitmol.be vind je alvast heel wat inspiratie.’

 Langs Wolfsbos vind je ook de nieuwe wandeling ‘Molse Meren – Schansheide’ die genomineerd werd als wandeling van het jaar 2023. Wij hopen alvast met de eer te gaan lopen. Mogen we op jouw stem rekenen? Stem dan uiterlijk woensdag 30 augustus via https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/wandeling-van-het-jaar.html.

Wil je deze prachtige wandeling van 9,5 kilometer zelf uitproberen? Download ze dan via https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/1238/molse-merenschansheide-wandeling-van-het-jaar.

Tijdens de wandeling Schansheide vind je onderweg een sticker voor de spaaractie ‘De grote vakantie is van Mol’. Verzamel stickers in juli en augustus en kleef ze op de achterzijde van de brochure ‘De grote vakantie is van Mol’. Je kan de brochure en zomerstickers verkrijgen op tal van adresjes in onze gemeente. Ontdek in de brochure welke partners meedoen. Hoe meer stickers je verzamelt, hoe groter het geschenk dat je ontvangt. Wie weet win je wel de hoofdprijs.’ Info: https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/1240/de-grote-vakantie-is-van-mol. (EM / Foto Gemeente MOL)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten