• 25/02/2024

Geen Gluren bij de Buren en geen sportkampen tijdens paasvakantie in Geel

MOL – Door de huidige coronamaatregelen en de hoge coronacijfers wordt Gluren bij de Buren uitgesteld naar volgend jaar. Normaal gezien is Gluren bij de Buren een tweejaarlijks evenement. In mei 2022 organiseren de gemeentes Mol, Arendonk, Dessel, Laakdal, Lommel en Retie toch een extra vervangeditie. Begin volgend jaar lanceren ze een nieuwe oproep voor groepen en huiskamers. Tijdens Gluren bij de Buren steken lokale podiumkunstenaars uit verschillende disciplines hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin.

De testen die eergisteren werden afgenomen in de testbus, hebben in Stapsteen Sluis geleid tot achttien bijkomende besmette leerlingen en twee leerkrachten. ‘De verschillende klasquarantaines en de volledige sluiting van de school op vrijdag 19 maart waren een correcte beslissing’, zo oordeelt de gemeentelijke crisiscel na een evaluatie woensdagavond. De talrijke besmettingen die in de twee testrondes werden vastgesteld, bewijzen eens te meer dat snel ingrijpen noodzakelijk was. Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘Door uitgebreid te testen, weten we heel precies waar de besmettingen zich bevinden en kunnen de ouders de nodige maatregelen nemen om hun eigen gezondheid en die van overige familieleden te beschermen.’ ‘ De bijkomende besmettingen situeren zich in verschillende klassen en leerjaren, waaronder ook vier besmettingen in de kleuterschool. Alle betrokkenen werden inmiddels rechtstreeks door het CLB geïnformeerd en weten aan welke quarantaineperiode zich te houden. Twaalf resultaten zijn op dit moment nog niet binnen.

Aangezien de leerlingen van 4B en het vijfde leerjaar louter preventief werden getest, verandert met deze besmettingen de status van alle leerlingen van de klas. Alle betrokken ouders werden door het CLB geïnformeerd over de specifieke richtlijnen. Voor de leerlingen die geen positief testresultaat hebben afgelegd en geen deel uitmaken van een gezin waarin een besmetting werd vastgesteld, eindigt met een tweede negatieve test de periode van thuisquarantaine. Zij houden zich nog wel aan een week van verhoogde waakzaamheid, waarbij buitenschoolse hobby’s niet zijn toegelaten.

Door de hoge coronacijfers en de recente beslissingen van het Overlegcomité, heeft de stad Geel besloten om de sportkampen, De Speelfabriek (met uitzondering voor tieners) en De Bengelbende in de paasvakantie niet te laten doorgaan. Ouders die geen andere oplossing hebben, kunnen zich registreren voor opvang tijdens de paasvakantie. Op 19 maart besliste het Overlegcomité om strengere maatregelen toe te passen voor jeugdkampen tijdens de paasvakantie. Zo mogen ze enkel doorgaan zonder overnachting, in de buitenlucht en in kleinere groepen van maximaal tien kinderen in plaats van 25. Helaas is het aanbod van een sportkamp of De Speelfabriek volgens de nieuwe richtlijnen niet mogelijk. De tienerwerking van De Speelfabriek (geboortejaren 2005-2008) gaat wel door.

Ouders die echt opvang nodig hebben tijdens de paasvakantie, kunnen zich registreren via https://www.geel.be/aanvraag-opvang-paasvakantie-2021. De stad organiseert de opvang volgens de uren (tussen 7 uur en 18u15) en tarieven van De Bengelbende. Voor opvang moet je je kind opnieuw registreren, ook al was hij/zij al ingeschreven voor een sportkamp. (EM /Foto Stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten