• 14/04/2024

Geen fietsen toegelaten op Bruul op zaterdagen tijdens zomerperiode

MECHELEN – De Mechelse Bruul zal niet meer toegankelijk zijn voor fietsers of steps op zaterdagen tussen 1 juli en 30 september.

Om alles in goede banen te leiden en bezoekers goed te informeren zal de stad een communicatie-campagne opzetten en infopalen plaatsen aan het begin en einde van de fietsvrije zone. Die zal lopen van aan de Lange Schipstraat tot aan de Grote Markt, en dat tussen 11 en 18 uur. Op verschillende plaatsen komt ook signalisatie met informatiehoezen. In de eerste weken van de fietsvrije zone krijgen passanten en fietsers een flyer en een kleine attentie. De fietsvrije zone wordt ook aangeduid met verkeersborden op de Bruul zelf en aan de zijstraten.

Er worden alternatieve routes aangeboden via de Lange Schipstraat/IJzerenleen of via het dubbelrichting fietspad op de Nieuwe Vesten. Verder is er de overdekte en bewaakte fietsenparking in de Parking Grote Markt, maar er komt ook een tijdelijke fietsenstalling op zaterdag op de speelplaats van BA Pitzemburg.’

Ook fietsleveringen zijn gebonden aan de nieuwe regel. Alle zijstraten van de Bruul zijn met de fiets bereikbaar. Daarmee blijft elk leveringspunt van de Bruul op zaterdag binnen een afstand van 70 meter. Na september zal de stad de fietsvrije Bruul evalueren en bekijken of ze het fietsverbod zal verlengen of eventueel permanent maken. (EM / Foto Stad Mechelen)

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten