• 12/07/2024

Geen aannemer voor werken K Astridlaan Kontich, info Gillegomwijk Boechout

KONTICH – Het Agentschap Wegen en Verkeer, Pidpa, Aquafin en het lokaal bestuur Kontich zouden in augustus starten met de voorbereidende werken voor de herinrichting van de Koningin Astridlaan.

De Koningin Astridlaan, een drukke gewestweg, is toe aan een grondige renovatie. Vanaf het kruispunt met de Duffelsesteenweg tot en met het kruispunt met de Antwerpsesteenweg, komt er een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel en wordt de rijweg vernieuwd, met vrijliggende fietspaden. Na de heraanleg moet de weg veiliger en comfortabeler zijn voor alle weggebruikers. Doordat er nog geen aannemer is gevonden voor de werken, schuift de startdatum op naar september. Men hoopt vanaf de tweede helft van september te starten met het bouwrijp maken van de projectzone zodat in november de nutswerken kunnen beginnen. AWV stelt vast dat nog weinig eigenaars hun private opstallen in de projectzone hebben verwijderd. Door het uitstel van de werken, heb je daarvoor wat extra tijd. Let wel: als je de opstallen zelf niet tijdig verwijdert, zal de aannemer ze opbreken. Materialen kan je dan niet meer recupereren.

Op 13 juni werd een infomarkt georganiseerd naar aanleiding van de vergunningsaanvraag en het openbaar onderzoek dat daarop volgt. De infopanelen kan je terugvinden op https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-koningin-astridlaan/documenten. Het vergunningsdossier wordt momenteel afgewerkt, zodat dit op het einde van de zomervakantie ingediend kan worden.

Woon jij in de Gillegomwijk in Boechout? Dan heeft het lokaal bestuur je nodig. De gemeente wil het pleintje in de Kardinaal Sterckxstraat (zie foto) opknappen. Er zijn al een aantal denkpistes, maar er ligt nog niets vast. Via https://participatie.boechout.be/ kan je de verschillende ideeën bekijken en je opmerkingen doorgeven. Je mag ook je eigen suggesties doen. Men vraagt je mening over de materialen en elementen, de mobiliteit, het groen en de inrichting van de volledige wijk. Om deel te nemen aan de peilingen hoef je geen lid te zijn van Hoplr. Heb je een Hoplr-account? Dan kan je je daarmee aanmelden. Heb je geen Hoplr-account? Het enige wat je moet doen is je registreren via de paarse knop rechtsboven of via de menuknop. Het account dat je hier aanmaakt, dient uitsluitend voor dit inspraakplatform. De gegevens worden nergens anders gebruikt (ook niet op Hoplr).

Boechout zet de laatste jaren meer in op fietsstraten en fietszones, netwerken van aaneengesloten fietsstraten. Vanaf september komt er een derde fietszone bij: de (korte) Vremdesesteenweg, het deel tussen de Provinciesteenweg en Gillegomstraat, en Ten Halve.
Dat deel van de Vremdesesteenweg is een drukke fietsroute voor zowel schoolgaande kinderen als voor woon-werkverkeer. Maar ook heel wat gemotoriseerd verkeer dat uit de richting van Vremde en de Gillegomwijk komt, volgt deze route richting N10 naar Lier of naar het centrum van Boechout. Beide straten worden daarom ingericht als fietsstraten. In de (korte) Vremdesesteenweg worden ook geschrankte parkeerplaatsen gemaakt. Tegelijk met de fietszone wordt in de (korte) Vremdesesteenweg en Ten Halve zone 30 ingevoerd. Ook de Schaliehoevewijk wordt een zone 30. (EM / Foto Gemeente Boechout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten