• 17/06/2024

Geel zoekt lesgevers, paashaas op Boerenmarkt, hondenloopzone in Boechout

GEEL – In samenwerking met de basisscholen organiseert de stad Geel onthaalklassen voor kinderen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Om deze klassen vorm te geven is Geel op zoek naar mensen die hier hun schouders willen onderzetten. Heb jij minimum een bachelorsdiploma en wil je graag aan de slag in een onthaalklas? Stel je dan kandidaat.

De kinderen van Oekraïense vluchtelingen die in Geel onderdak krijgen, willen hier graag school lopen en de stad wil hen ondersteunen om hun leerloopbaan zo vlot mogelijk verder te zetten. Samen met landgenootjes zullen deze kinderen Nederlands leren.

Daarnaast zetten de Geelse basisscholen ook in op andere vakken om zo te zorgen dat ze vlot mee zullen kunnen in het reguliere onderwijs, hetzij hier, hetzij terug in hun eigen land. In de onthaalklassen is er ook ruimte om hun recente ervaringen te verwerken en een plek te geven. De eerste klas gaat meteen na de paasvakantie van start. De stad voorziet dat er snel nadien ook nieuwe klassen geopend worden, afhankelijk van de toestroom van het aantal Oekraïense kinderen.

Je kan lesgeven indien je minimaal een bachelorsdiploma hebt. Zowel deeltijdse als voltijdse opdrachten zijn mogelijk. De school waar je effectief les zal geven, stelt je tot het einde van dit schooljaar tewerk.

De stad zoekt leerkrachten, leerkrachten op rust; mensen met ervaring NT2, mensen met ervaring met vluchtelingen of immigranten (vooral kinderen) en mensen die het hart op de juiste plaats hebben en deze kinderen willen ondersteunen in hun leerproces. Ben of ken je zo iemand? Bezorg dan je gegevens via onderwijs@geel.be, waar je ook meer info kan krijgen net als via 014 56 73 48.

Ook met Pasen, op zondag 17 april, kan je een bezoekje brengen aan de zondagse dieren- en boerenmarkt in Mol. Je kan de markt bezoeken van 8 tot 12 uur op het Rondplein en het Santo Tomásplein. Breng je kind(eren) mee, want de paashaas komt langs. Maak bovendien kans op een Mols Kadoke van 250 euro of een waardebon van 50 euro van één van de marktkramers tijdens ‘Maand van de markt’.

Goed nieuws voor alle hondenbaasjes in Boechout. Binnenkort kunnen ze hun viervoeter los laten lopen en spelen in de nieuwe hondenloopzone in park Bisenweijke in Vremde. Iedereen is welkom tijdens de officiële opening op woensdag 20 april om 19.30 uur.

Philip Verstappen ‘(PRO Boechout & Vremde), schepen van publiek domein: ‘We zijn enorm blij dat we de eerste hondenloopzone in onze gemeente kunnen openen. Uit een enquête bij onze inwoners bleek al dat er een grote vraag was naar een plek waar honden los kunnen lopen. Daarom stelden we een tijdelijke adviesraad samen die mee nadacht over de aanleg van een hondenloopzone.’

De hondenloopzone in park Bisenweijke zal open zijn van zonsopgang tot zonsondergang. Er is een goede omheining voorzien en er is een WADI voor wateropvang. Er zullen ook enkele zitbanken zijn zodat baasjes kunnen rusten wanneer hun hond zich uitleeft op de speelheuvel of de takkenwandjes. (EM / Foto Gemeente Boechout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten