• 17/06/2024

Geel op zoek naar fervente wandelaars en MIN regio Mol naar vrijwilligers

GEEL – Geel gaat op zoek naar vrijwilligers om haar wandeltrajecten te screenen. Ben jij een fervent wandelaar en heb jij interesse om de Geelse delen van wandelnetwerken te controleren? Meld je dan aan bij dienst toerisme en stadsanimatie.

In de komende weken en maanden gaat het Routebureau Toerisme Provincie Antwerpen op zoek naar honderden vrijwilligers die elk een behapbaar stukje van de 4 355 kilometer aan wandelknooppuntennetwerk voor zich willen nemen. Elke stad of gemeente neemt het eigen grondgebied voor haar rekening. In Geel gaat het om delen van de wandelnetwerken ‘De Merode’ en ‘Het Grote Netewoud’.

Vrijwilligers voeren drie keer per jaar een controlewandeling uit waarbij de voornaamste aandacht gaat naar de staat van de trajecten en bewegwijzering, zwerfvuil, veranderende verkeerssituaties en oneigenlijk gebruik van de weg of het pad. De vrijwilliger stelt vast en geeft de gepaste meldingen door via een meldingsplatform. Ook suggesties om de kwaliteit verder te verbeteren zijn altijd welkom. De stad voorziet voor haar grondgebied één aanspraakpunt voor alle vrijwilligers. Minstens eenmaal per jaar zal er ook een samenkomst georganiseerd worden zodat de verschillende vrijwilligers elkaar kunnen leren kennen en hun ideeën of bevindingen kunnen uitwisselen. Interesse? Meld je aan bij de dienst toerisme en stadsanimatie via 014 56 63 80 of toerisme@geel.be.

Actie Mensen in Nood (MIN) zoekt dan weer vrijwilligers om haar dagelijkse werking te verjongen en te verbeteren. De vzw zet zich in voor mensen in armoede in de regio Mol, door onder meer voedselbedelingen te organiseren. Concreet zijn ze op zoek naar chauffeurs om voedsel op te halen of af te leveren, logistieke hulp in de winkel en administratieve of IT-ondersteuning. Wil jij anderen helpen door regelmatig een handje toe te steken? Bel dan met Actie MIN op het nummer 0472 17 01 20.

Mol zet volop in op armoedebestrijding. De sociale dienst, dienst samenlevingsopbouw en Huis van het kind werken hier elke dag aan. Ze kunnen hiervoor ook rekenen op de verenigingen Ons Huis, MIN Mol en Actie MIN. De vzw Actie MIN richt zich voornamelijk op voedselbedeling.

Om haar werking te verzekeren, gaat Actie MIN op zoek naar deze vrijwilligers:

*Chauffeur: Je haalt voedsel op met een bestelwagen bij de leveranciers. De dagen en uren zijn af te spreken.

*Logistieke hulp in de winkel: Je zorgt mee voor een vlotte gang van zaken in de winkel ‘Op = Op’. Dit houdt onder meer in dat je voedingswaren uitlaadt, sorteert en schikt in de rekken. Daarnaast help je ook bij de bedeling tijdens de openingsuren.

*Thuisbedeling: Je bezorgt voedsel aan huis bij mensen die weinig mobiel zijn.

*Administratieve of IT-ondersteuning: Je bent handig met Excel of wil thuis programmeren. Als vrijwilliger ga je een langdurig engagement aan. Je geeft je op om regelmatig te komen helpen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten