• 19/07/2024

Geel krijgt kleurrijk zebrapad, concessiehouder gezocht voor De Halle

GEEL – In Geel werd het eerste regenboogzebrapad aangebracht. Met dit kleurrijke zebrapad wil de stad aantonen dat iedereen welkom is in Geel, ongeacht seksualiteit of gender.

Sepp Van der Veken, diensthoofd gelijke kansen bij stad Geel: ‘Een bestaande voetgangersoversteek op de Werft, tussen ondergrondse parking Werft en cc de Werft werd omgevormd tot een regenboogzebrapad. De centrale ligging van het regenboogzebrapad, vlakbij het stadhuis, maakt duidelijk dat het stadsbestuur aandacht heeft voor de holebi- en transgendergemeenschap. Er komt nog een bordje om meer duiding te geven.’

Een regenboogzebrapad wordt geschilderd tussen de lijnen van een bestaand zebrapad. De ruimte tussen de witte strepen kreeg een gekleurde laag waarbij de gekleurde stroken afwisselend verder uitlopen dan de witte markeringen. Hierdoor ontstaat de suggestie van een gevleugeld zebrapad. Zo blijft het duidelijk dat het hier om een officieel zebrapad gaat. Op voorstel van Holebi- en transgendervereniging Limburg vzw keurde het college van burgemeester en schepenen op 19 oktober 2020 de aanleg van dit regenboogzebrapad goed. De uitvoering gebeurde nu, omdat de weersomstandigheden het toelaten.

Van der Veken: ‘Het is belangrijk dat een lokaal bestuur zich solidair toont met de LGBTQ+-gemeenschap en sociale inclusie en diversiteit omarmt. Stad Geel wil zich hiermee ook uitspreken tegen alle mogelijke vormen van discriminatie en sociale uitsluiting. Met dit initiatief willen we aantonen dat in onze stad iedereen welkom is. We willen werken aan een open, inclusieve maatschappij waar iedereen zichzelf kan zijn.’

Na La Buena Onda en de pop-upwinterbar van vzw Blijven Plakken, geeft de stad Geel opnieuw de voorkeur aan een concessie voor De Halle. Het gaat om een contract van drie jaar, dat nog tweemaal met drie jaar verlengd kan worden. Heb jij een goed idee en wil je minstens twee fairtradeproducten en twee Geelse streekproducten aanbieden? Stel je dan voor maandag 10 mei kandidaat.

Van april tot september 2019 nam wereldbar La Buena Onda tijdelijk zijn intrek in De Halle. De evaluatie daarvan was positief, waarop het bestuur opnieuw voor een pop-up in De Halle koos. Dat werd pop-upwinterbar ’t Stadhuis, dat in november 2019 opende en in maart 2020 moest sluiten omwille van corona. De streefdatum voor de opening van de nieuwe concessie is donderdag 1 juli. De vaccinaties zijn op dat moment al verder gevorderd en de vooruitzichten zijn, na lange tijd, positief. Wil jij, samen met de andere horeca-uitbaters, het marktplein weer bruisend maken? Aarzel niet en stel je kandidaat.

Geïnteresseerden kunnen het pand bezichtigen tijdens een van de volgende momenten waarop ook iemand van de dienst patrimonium aanwezig is om vragen te beantwoorden: donderdag 22 april tussen 10 en 11 uur, maandag 26 april tussen 15 en 16 uur en woensdag 28 april 2021 tussen 9u30 en 10u30. Meer info op op www.geel.be/dehalle. De offertes moeten op papier afgegeven worden in gesloten enveloppe bij de dienst patrimonium in het stadhuis of je stuurt de offerte digitaal naar patrimonium@geel.be. (EM / Foto Stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten