• 17/07/2024

Geel en Kasterlee kondigen rampenplan af, recreatie verboden in zeven gemeenten

GEEL – Verschillende kleine beekjes in het grensgebied van Geel met Kasterlee staan heel hoog, waardoor het water van de Kleine Nete, Helleloop en Zuidzijloop momenteel stelselmatig aan het stijgen is. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De gemeentelijke fase van het rampenplan in Geel en Kasterlee werd afgekondigd. De crisiscel komt opnieuw samen om 18 uur.
Ondertussen zijn er dankzij buurgemeenten Kasterlee, Herentals en hulpverleningszone Taxandria en brandweerzone Kempen 1 000 zandzakken ter beschikking om dammen te bouwen op kritische punten. Ook landbouwers bieden hulp met zand. Preventief worden er ook voor de twee dichtstbijzijnde boerderijen zandzakken aangevoerd om de mensen, dieren en boerderij te beschermen. Indien de waterstand blijft stijgen zullen de noodzakelijke maatregelen genomen worden om ook andere boerderijen te beschermen.
 
Op dit moment is ook de Ark van Noë preventief ontruimd. De gouverneur heeft beslist om alle vormen van recreatie op en in de Kleine Nete te verbieden voor het grondgebied Retie, Kasterlee, Geel, Olen, Herentals, Vorselaar en Grobbendonk.
 
Omdat het waterpeil van de Kleine Nete ter hoogte van de Ark van Noë stijgt, worden preventief enkele straten die in het overstromingsgebied rond de Roerdompstraat liggen afgesloten voor al het verkeer (dus ook voor voetgangers en fietsers). Het gaat om volgende straten: Zeggendijk, Arkstraat en Schoorsebrug. (EM / Foto Gemeente Geel)
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten