• 18/07/2024

Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) neemt ontslag in districtsraad van Wilrijk

WILRIJK – Aan het eind van districtsraad in Wilrijk vanavond las burgemeester Kristof Bossuyt (N-VA) de ontslagbrief voor van Luk Lemmens (zie foto), fractieleider van de N-VA, en gedeputeerde van de provincie Antwerpen. Op 11 december verhuist Lemmens naar Antwerpen.

Luk Lemmens werd op 8 september 1956 in Wilrijk geboren. Hij werkte bij verzekeringsmaatschappij Nateus en werd vanaf 1975 actief bij de plaatselijke Volksunie-afdeling. .

In 1984 werd hij voor het eerst verkozen als provincieraadslid én als districtsraadslid in Wilrijk. Van 1995 tot 1998 was hij OCMW-raadslid.

Tussen 1998 en 2011 was hij gemeenteraadslid in de stad Antwerpen, eerst voor de Volksunie, later voor N-VA

Als N-VA gemeenteraadslid werd hij tussen 2006 en 2012 ondervoorzitter van het Antwerpse OCMW, na de verkiezingen van 2012 werd hij eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

Lemmens: ‘Na 65 jaar Wilrijk hebben wij de keuze gemaakt om in de stad Antwerpen te gaan wonen. Het is een keuze met spijt in het hart. Ik heb dit mandaat de laatste drie jaar met heel mijn hart gedaan. Ik heb veel respect voor de manier waarop alle fracties in deze raad, meerderheid en oppositie, werken aan de toekomst van het district. Dit niveau moet en mag er zijn. Zware discussies zijn er nooit geweest. Wanneer ik andere districten bekijk, dan vind ik dat dit dat gekissebis – om het met de woorden van collega Dirk Avonts (Groen) te zeggen hier niet aanwezig is. Ik denk dat de districtsburgemeester spijt heeft dan ik weg ben maar misschien ook wat blij omdat ik hem af en toe op de vingers heb  getikt. Ik laat Wilrijk niet los.’

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten