• 18/07/2024

Geboortebos Borsbeek groeit aan met 24 bomen voor 143 boorlingen

BORSBEEK – Tradities zijn er om in ere te houden. In Borsbeek hebben ze sinds 2009 de gewoonte om jaarlijks – in samenwerking met de Stichting Kempens Landschap – bomen aan te planten voor alle kindjes die het voorbije jaar geboren werden.

Daardoor  wordt het Geboortebos elk jaar een beetje groter. Weer of geen weer, ook dit jaar gingen er weer twaalf prille lindebomen en evenveel beukenbomen de grond in. De bomen symboliseren de 143 kindjes die vorig jaar in Borsbeek het levenslicht  zagen. De jongens waren nipt in de meerderheid. In basketbaltermen: 72-71. Het initiatief, dat ieder jaar rond deze periode plaatsvindt, zorgt voor een gestage ontwikkeling van het Geboortebos. De bomen staan symbool voor elke maand van het jaar. De namen en geboortedata van alle pasgeborenen worden in houten plaatjes langs het wandelpad bevestigd. De aanplanting was, zoals steeds een feestelijk evenement met een drankje, animatie en een streepje muziek.

Burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA) benadrukte het belang van de jaarlijkse traditie: “Het Geboortebos is een prachtige manier om ouders te eren en de toekomst van onze gemeente te vieren. Het symboliseert onze betrokkenheid bij het welzijn van onze jongste inwoners en ons engagement om de natuur te koesteren. We zijn blij dat we met Stichting Kempens Landschap dit unieke initiatief destijds op poten hebben gezet.”

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten