• 19/05/2024

GBS Salto onthardt 490 vierkante meter speelplaats, Mol zingt het winteruur in

OUD-TURNHOUT – Gemeentelijke Basisschool Salto in Oud-Turnhout gaat 490 vierkante meter speelplaats ontharden.

De eerste symbolische tegels werden vanochtend gewipt door gedeputeerde Mireille Colson (N-VA, op de voorgrond op de foto), directrice Thamara de Nijs en Liesbet Dierckx (Groen), schepen van onderwijs.  

De ontharding kadert in het project ‘Groene Oases’ van provincie Antwerpen. De provincie voorziet scholen van financiële en praktische ondersteuning voor de vergroening van hun speelplaats. Ook gemeente Oud-Turnhout draagt bij. 200 leerlingen woonden de festiviteiten bij.

Eerder dit jaar kwam de school in het nieuws omdat enkele modulaire klassen in gebruik werden genomen omwille van het toenemende leerlingenaantal.

Het volgende project was dus de heraanleg van de speelplaats onder de vorm van een groene ruimte.

Colson: ‘Onze provincie is binnenkort dus weer een groene oase rijker. Buiten de 490 vierkante meter ontharding wordt de buitenklas vergroend, komen er speelbergen en een moestuin, dit allemaal mede dankzij de hulp van de gemeente Oud-Turnhout en Regionale Landschappen. De provincie Antwerpen voorziet alvast 13 500 euro voor dit mooie project.’

 Op zaterdag 28 oktober gaat de klok van zomer- naar wintertijd. Het is dus weer tijd voor een nieuwe editie van ‘Winteruur’ in Mol. Men start om 19.30 uur en serveert ingetogen luisternummers en wat stevigere rocksongs met Charlize. Daarna zorgt Rosa Butsi met haar warme stem voor een mix van jazz en singer-songwriter.

 Tot slot sluit BLUAI, een vierkoppige girls band uit Antwerpen de avond af. ‘Winteruur’ vindt plaats in clubsetting, met zowel staan- als zitplaatsen in RElaX (foyer Schouwburg Rex), Smallestraat 2.

Een ticket kost achttien euro en bestel je hier  . Bereid je voor op een avond vol stemmige en sfeervolle muziek met verschillende artiesten.

 Met een mix van ingetogen luisternummers en nu en dan wat stevigere rocksongs zet Charlize alvast de toon. Deze jonge singer-songwriter is talent van eigen bodem, maar begint zo stilaan de Kempense zandgrond te ontgroeien. In het najaar laat ze haar eerste EP los op de wereld.

 Rosa Butsi, oftewel Roos Denayer, erfde de muzikale genen van haar Hongaarse oma, wiens naam fungeert als alter ego. Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix van jazz en singer-songwriter. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Mayorga) op bas brengen ze veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen.

 BLUAI is een vierkoppige girls band uit Antwerpen. Wat begon als een intiem slaapkamerproject van frontvrouw Catherine Smet, groeide al snel uit tot een volwaardige groep. Het viertal won binnen een tijdspanne van enkele maanden de drie grote Belgische muziekwedstrijden: Humo’s Rock Rally, Sound Track en De Nieuwe Lichting. De muziek van BLUAI zweeft tussen zachte indiefolk en snijdende nineties gitaren. Van langzame en dromerige melancholie tot vrolijke indiepop. Hun liedjes vertellen herkenbare verhalen over liefde en liefdesverdriet. Catchy, fris en eerlijk. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten