• 27/05/2024

GB Het Trapleerke Lille voerde reeks vergroeningswerken uit op haar speelplaats

LILLE – Gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in Lille voerde een hele reeks vergroeningswerken uit op haar speelplaats.

‘Maak van je school een Groene Oase’, zo luidde het project van de provincie Antwerpen. Op Het Trapleerke werd er maar liefst 380 vierkante meter van de speelplaats onthard.

De school plantte nieuw groen in de plaats. Als dank voor alle werken, ontving de basisschool vanmiddag een label van Groene Oases van gedeputeerde Mireille Colson (N-VA).

De speelplaats van de Lilse basisschool Het Trapleerke kende een ware make-over. Nadat provincie Antwerpen in mei vorig jaar op de beklinkerde vlakte een cheque afgaf van 15 000 euro, pakte de school haar buitenruimte aan.

Samen met de gemeente en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete tekende ze een plan uit voor een nieuwe, groene speelplaats.

Enkel het loopparcours en de sportvelden zijn behouden. De overige verharding maakte plaats voor bomen, bloemenperken en bodembedekkers, een bijenhotel,…

Mireille Colson overhandigde samen met burgemeester Marleen Peeters (beiden N-VA) een label Groene Oases om de school te belonen voor haar inzet.

Gemeente Lille nam een groot deel van de werken op zich. De leerlingen wipten een kleine oppervlakte aan tegels, waarna de gemeente de werken overnam.

De gemeente voerde het steenpuin af, dacht mee na over de invulling van de speelplaats, voerde de aanplanting uit,…

Marleen Peeters: ‘De nieuwe speelplaats zorgt ervoor dat de kinderen kunnen spelen in een natuurlijkere omgeving.’

‘De speelplaats biedt hen ook meer uitdaging: er is ruimte om te spelen, klimmen, klauteren, of gewoon even tot rust te komen.’

Door het vergroeningstraject Groene Oases werden er bomen, bloemenperken en bodembedekkers geplant, kreeg de school een bijenhotel, een natuurlijke omheining van de zandbak, een haag rond de kleuterspeelplaats, boomstammen om op de spelen en ga zo maar door.

 

Binnenkort komen er nog enkele natuurlijke speeltuigen op de speelplaats. Bovendien werden er tegels van de speelplaats gerecycleerd en opnieuw gebruikt om een buitenklas van te maken.

Een reeks met beton omringde platanen werd van die verharding ontzien. De wortels kunnen nu terug ongehinderd groeien. (EM / Foto’s Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten