• 14/07/2024

Gauthier Onclin pakt wildcard voor European Open tijdens Feest van de Jeugd

WOMMELGEM  – Dit weekend werd het prekwalificatietornooi van de European Open afgewerkt tijdens het Feest van de Jeugd op TC Forest Hills in Wommelgem. Zizou Bergs, Joris De Loore, Gauthier Onclin en Arnaud Bovy streden er voor een plaats op  de kwalificatietabel van de European Open.

Zizou Bergs (ATP 200) startte  als hoogst geplaatste Belg en ook Joris De Loore (ATP 978) was er opnieuw bij nadat hij lang gesukkeld heeft met blessures. Gauthier Onclin (ATP 556) en Arnaud Bovy (ATP 599, zie foto) waren de andere twee Belgen die in actie kwamen.

Gisteren werden de halve finales afgewerkt. Gauthier Onclin klopte Joris De Loore en Zizou Bergs won van Arnaud Bovy .

Het was uiteindelijk de twintigjarige Onclin die – toch vrij verrassend – de finale won tegen Zizou Bergs. De Luikenaar, die gecoacht wordt door Steve Darcis, won de eerste set na 40 minuten makkelijk met 6-3. Bergs had voor de wedstrijd gevraagd om de publiciteit die op het net gekleefd was, te verwijderen.

De Limburger speelde in de tweede set vooral tegen zichzelf. Hij liep onmiddellijk een 2-0 achterstand op en kwam niet verder dan 6-4 na 1u20’. Bergs hoeft zich echter weinig zorgen te maken in verband met de European Open. Op dinsdag 21 september krijgt hij ongetwijfeld een wildcard voor het hoofdtornooi.

Tornooidirecteur Dick Norman: ‘We geven de wildcard aan de Belg die op 20 september het hoogst gerangschikt staat, na David Goffin uiteraard die reekshoofd is. Voor die wildcard komt in principe ook Ruben Bemelmans in aanmerking maar hij staat wel 22 plaatsen lager gerangschikt dan Zizou Bergs een gaf dit weekend forfait. De kans dat Zizou zijn stunt van vorig jaar, toen hij een heel goed tornooi speelde in Antwerpen, kan overdoen, is dus meer dan reëel.’

‘Ik ben tevreden over deze formule. Dit weekend hebben heel wat jeugdspelers de gelegenheid  gekregen om de Belgische tennistoppers gratis aan het werk te zien. Waar kan je dat nog? Ook de wedstrijd voor de derde plaats was niet zonder belang (De Loore won met 6-3, 6-4 van Bovy) want wie derde eindigde is meteen eerste invaller voor het kwalificatietornooi.’

De beste Vlaamse tennisjeugd – de twaalf spelers per leeftijdscategorie – streden  dit weekend verder voor de titel van Vlaams Jeugdkampioen tijdens de Finals van de Ethias Tennis Tour Junior. Ook de subtop (de volgende twaalf in de ranking) nam het tegen elkaar op in de Cup. Verder stond het Feest van de Jeugd volledig in het teken van de tennisjeugd. Het weekend werd feestelijk afgesloten met de Double Trouble en het Sunweb Kids Festival voor de jongsten. Ook padel kwam  aan bod met een demonstratie van enkele topspelers en leuke padelinitiaties. Daarnaast waren ouders en trainers welkom voor een bijscholingsdag. Verder waren  er heel wat leuke randactiviteiten en konden de kinderen zich uitleven in het animatiedorp.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten