• 24/05/2024

Gaston Berghmansdreef is vernieuwd, Antwerp heeft nieuwe hoofdsponsor

MERKSEM – Vandaag werden de vernieuwde Gaston Berghmansdreef én het graffitiwerk dat voortaan de muur van school Sint-Eduardus siert, feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van het Merksemse districtscollege, burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de familie van komiek Gaston Berghmans (zie foto).

De nieuwe kasseiendreef naar Bouckenborghpark start aan de Bredabaan met een inkomplein met zitbanken waar Merksemnaren gezellig kunnen vertoeven. Ook in de dreef zijn er verschillende rustpunten voorzien. Een nieuw aangeplante dubbele bomenrij van lindes leidt bezoekers richting het park. Zodra het gras langs beide zijden van de dreef goed heeft kunnen groeien, zal het ecologisch worden beheerd. Sommige zones worden beperkt gemaaid en zo ontstaat er ‘gewild gras’: een grasveld met een grote biodiversiteit. Langs het toegangspad zullen er vanaf volgend voorjaar bloemen groeien.

Om de dreef nog meer persoonlijkheid te geven én om de overleden Merksemse komiek Gaston Berghmans – aan wie de dreef haar naam dankt – te eren, realiseerde het district Merksem een graffitikunstwerk op de muur van school Sint-Eduardus. Districtsburgemeester Luc Bungeneers (N-VA): ‘De nieuwe muurschildering toont het portret van Gaston en zijn alter ego Joske Vermeulen. Al ging Gaston enkele jaren geleden van ons heen, hij blijft een groot Merksems icoon. Via deze streetartmuur leert ook de jongere generatie Merksemnaren hem kennen.’

District Merksem werkte voor de nieuwe muur samen met Tim Marschang, ook wel gekend als Tim Streetartwerpenaar, en graffitikunstenaar Bird. Beiden zijn van Antwerpse bodem en gepassioneerd door streetart. Bird is in Merksem niet aan zijn proefstuk toe. Hij zette eerder al een graffitkunstwerk van Gaston Berghmans op een nutskast op het Victor Roosensplein. De schaalvergroting naar een meer dan 400 vierkante meter grote muur schrikte hem niet af. Hij zorgde voor een geslaagde en waarheidsgetrouwe weergave van zowel Gaston als Joske.

Royal Antwerp Football Club gaat vanaf dit seizoen in zee met betFIRST. Het bedrijf dat online sportweddingschappen organiseert wordt als shirtsponsor één van de belangrijkste partners van Rood-Wit. De samenwerking is erop gericht om zowel op als naast het veld van grote betekenis te zijn voor iedereen die zich verbonden voelt met de club en de stad Antwerpen. Deze vijfjarige overeenkomst geeft de club de mogelijkheid om verder door te groeien als Belgische topclub op zowel sportief als maatschappelijk vlak, zegt men bij Antwerp.

De afgelopen jaren prijkte het logo van vastgoedontwikkelaar Ghelamco prominent vooraan op het shirt. Het bedrijf van voorzitter Paul Gheysens blijft onlosmakelijk verbonden met de club en zal mee verder bouwen aan de ontwikkeling van The Great Old. betFIRST is geen onbekende in sportsponsoring. Het bedrijf is founding partner van zowel de betFIRST BNXT League basketbal als de eSport betFIRST Elite Series in de Benelux. (EM / Foto District Merksem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten