• 24/06/2024

Ga op tocht in Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog of het Arboretum

HOOGSTRATEN – De Zomerzoektocht van Davidsfonds, trekt dit jaar naar Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. 10 000-den deelnemers trekken weer op schattenjacht tijdens een ontspannende daguitstap in de Noorderkempen. Je kan deelnemen aan de zoektocht tot woensdag 21 september, wanneer het je uitkomt.

Er zijn twee zoektochten: de klassieke versie en een familiezoektocht. De routes zijn dezelfde maar de vragen van de familiezoektocht zijn iets toegankelijker voor jonge speurneuzen. De zoektocht leidt langs verrassende plekjes, ook over de grens. Zowel de toeristische diensten als lokale handelaars doen er alles aan om de deelnemers in de watten te leggen met kortingen of extraatjes. Deelnemen kost 27 euro (25 euro voor Davidsfondsleden). Je krijgt hiervoor een uitgebreid deelnamepakket, met onder meer drie wandellussen en een streekgids, handig verpakt in een goodiebag. Info: www.dezomerzoektocht.be

Het Arboretum in Kalmthout biedt opnieuw een zeer divers zomerprogramma. Tot zondag 28 augustus brengt het Noord-Antwerpse Kunstplatform Kappa 50 beeldende kunstwerken als een kunstroute naar de tuin van het arboretum, met als thema ‘Buitenstaanders’. De Kappa-kunstenaars tonen dat ze uit het juiste hout gesneden zijn want hun werken getuigen stuk voor stuk dat buitenstaanders aandacht verdienen en dat ze welkom zijn. Op zondag 31 juli, van 14 tot 16 uur, geven verschillende kunstenaars een woordje uitleg bij het getoonde werk over hoe hun creatie tot stand gekomen is. Een bezoek aan de kunstenaarsroute is inbegrepen in je ticket tot de arboretumtuin. Voor elke bezoeker is er een gratis cataloog beschikbaar.

Volg de zomerspeurtocht in Arboretum Kalmthout en duik in de wereld van de natuurkunstenaars. Er zijn leuke opdrachten en spelletjes in de arboretumtuin, en misschien maak je wel je eigen kunstwerkjes. De zomerspeurtocht brengt je middenin een botanisch paradijs op zoveel knutselideeën dat je er een vakantie lang mee kunt vullen. De zomerspeurtocht is ideaal voor kinderen tussen vier en tien jaar en kan je dagelijks doen tot en woensdag 31 augustus tussen 10 en 17 uur. Tot en met vrijdag 30 september kun je elke dag van de zomer exclusief logeren in hartje Arboretum. Na sluitingstijd krijg je voor één avond en nacht toegang tot een 165-jarig botanisch paradijs. Geniet van 13,5 hectare tuin. De Cocoon (zie foto) zweeft tussen de bomen en wiegt je zachtjes in slaap.

Verwen elke donderdag tussen 10.30 uur en 12 uur je lichaam en geest met tai chi in de arboretumtuin. Tai chi is een oosterse bewegingskunst waarbij je met zo weinig mogelijk inspanning je lichaam beweegt in een opeenvolging van trage maar vloeiende bewegingen. Lesgever Marc Wens zoekt elke sessie een nieuw plekje uit. Zo beleef je de seizoenen telkens op een andere manier. Ook voor beginners en dit tot donderdag 29 september.

Zin in een gezellige picknick, een babbel met familie of vrienden en een wandeling door de arboretumtuin? De Piknikfabrik levert kant-en-klare lunchpakketten voor groepen van acht tot twintig personen in het paviljoen van de vlindertuin. Hapjes en drankjes worden met zoveel mogelijk (bio-)producten uit de korte keten bereid. Picknicks zijn steeds vooraf te reserveren via www.piknikfabrik.be Dit kan tot 30 september. Alle ander info: www.arboretumkalmthout.be. (EM / Foto Arboretum Kalmthout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten