• 21/06/2024

Ga naar de bioscoop en steun op die manier Stichting tegen Kanker

ANTWERPEN – De bioscoopsector en Stichting tegen Kanker presenteren ‘1 TICKET voor het leven’, een actie die iedereen uitnodigt om op zaterdag 4 februari (Wereldkankerdag) naar de bioscoop te gaan om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Voor elk verkocht ticket in de deelnemende bioscopen voor een voorstelling op die dag, wordt één euro geschonken aan Stichting tegen Kanker.

Kanker treft jaarlijks meer dan 71 000 mensen in België. Financiering van kankeronderzoek is dan ook de prioriteit van Stichting tegen Kanker om de ziekte te bestrijden. Daarom investeert ze in de meest veelbelovende onderzoeksprojecten waar durf en innovatie voorop staan. Naast de financiering van kankeronderzoek zet ze ook in op psychosociale projecten voor patiënten en hun naasten, informeert ze zieken, hun omgeving en het brede publiek en voert ze preventieacties. De inkomsten van Stichting tegen Kanker komen voornamelijk uit giften en legaten van particulieren. Ze kan ook rekenen op de steun van corporate sponsors. Enkel Tabakstop wordt gefinancierd door de overheid. Dagelijks streeft Stichting tegen Kanker ernaar hoop om te zetten in overwinning.

Statistieken van Stichting Kanker tonen aan dat de strijd tegen kanker in België gemiddeld één persoon per 90 minuten redt. Dat is de duur van één film. In samenwerking met Film Matters Belgium (de Belgische Vereniging van Filmdistributeurs) en de Federatie van Cinema’s van België (FCB) lanceert Stichting tegen Kanker daarom de actie ‘1 TICKET voor het leven’ om geld in te zamelen om kanker en de gevolgen ervan te bestrijden.

De drie partners nodigen iedereen uit om op zaterdag 4 februari, Wereldkankerdag, een bijdrage te leveren door simpelweg naar de bioscoop te gaan om er een film naar keuze bij te wonen in één van de 65 deelnemende bioscopen. De Stichting tegen Kanker heeft als missie kankeronderzoek te financieren, iedereen in België te sensibiliseren met preventieboodschappen en mensen met kanker en hun naasten bij te staan.

De deelnemers worden aangemoedigd om #1ticketvoorhetleven te gebruiken op hun social media posts, om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om hun voorbeeld te volgen. Patricia Lanssiers, Algemeen Directeur van Stichting tegen Kanker: ‘We zijn erg blij met deze samenwerking met de Belgische bioscoopsector. Het is een geweldige kans voor Stichting tegen Kanker om de impact van ons werk onder de aandacht te brengen. Ik nodig iedereen overal in België uit om op 4 februari naar de bioscoop te gaan en zo samen met ons bij te dragen tot het bestrijden van kanker.’ Thierry Laermans, secretaris-generaal van de FCB (Federatie van Cinema’s van België): ‘Elke 90 minuten redt onderzoek gemiddeld één leven. Door op Wereldkankerdag één euro per verkocht ticket te schenken, willen de Belgische bioscoopuitbaters mensen steunen die door de ziekte worden getroffen en bijdragen aan de strijd tegen kanker.’

Deze bioscopen uit onze provincie nemen deel: ANTWERPEN: Kinepolis, UGC, Cartoons, Lumière; MECHELEN: UGC, Lumière; TURNHOUT: UGC; ZWIJNDRECHT:  Studio Rubens. Info:  https://www.1ticketvoorhetleven.be/. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten