• 18/07/2024

Ga lekkere tomaten proeven of los de moord op commandant Beau Wijn op

KAPELLEN – Het tomatenfestival van Arboretum Kalmthout zwaait traditioneel de zomer uit met een kleurrijke tentoonstelling over deze smakelijke vrucht. Zo’n 200 opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen passeren de revue in een overzichtstentoonstelling in het historische Vangeertenhof.

Moestuinliefhebbers kunnen er grasduinen en shoppen tussen ruim 300 tomatenrassen in de gespecialiseerde zadendatabank die door de vrijwilligers van Arboretum Kalmthout beheerd wordt.

Deze editie van het Tomatenfestival krijgt een uitgesproken culinair tintje. Traiteurs en lokale producenten laten je aan hun eetkraam in de arboretumtuin proeven van originele hapjes met tomaat als hoofdingrediënt. Wil je zelf aan de slag, dan kun je inspirerende recepten plukken uit de tentoonstelling en je ingrediënten aan het kraam met verse tomaten kopen. Voor fijnproevers, niet te missen.

Speciaal voor het tomatenfestival ontwierp de Kalmthoutse chocolatier Clément Ickx twee uitzonderlijke pralines in een verrassende combinatie met tomaat. Zijn creaties ‘Rito’ en ‘Muse’, met een vulling gebaseerd op de gelijknamige tomaatjes van Stoffels Tomaten, kun je tijdens het tomatenfestival proeven én mee naar huis nemen, want ze zijn er in primeur te koop.

Het festival vindt plaats van vrijdag 3 tot zondag 5 september van 10 tot 17 uur in Arboretum Kalmthout, Heuvel 8. Je betaalt zeven euro op vrijdag en 8,5 euro op zaterdag of zondag. Houders van een jaarkaart of een museumpas en kinderen jonger dan twaalf jaar hoeven niet te betalen. Toegang tot de tuin is inbegrepen. Meer info op https://www.arboretumkalmthout.be/kalender.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dvt/arboretum/kalender/tomatenfestival0.period_1.html.

Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.  Om de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te vermijden, gelden er in Arboretum Kalmthout verschillende maatregelen. Kijk op de website voor een volledig overzicht en antwoorden op veelgestelde vragen.

Op donderdag 14 februari 1952 wordt commandant Beau Wijn gevonden: dood. Jij kan het onderzoek leiden naar de moord op de commandant.  Tijdens deze zoektocht van acht kilometer in Hoogboom, krijg je op elke locatie een nieuwe tip. Hou alle tips goed bij, want jij moet op het einde van de tocht de moordenaar, het moordwapen en de locatie aanduiden. Wie slaagt er in om de moord op te lossen?

Download het plan van de zoektocht via https://www.kapellen.be/file/download/21240/7D907E9C69F51C8A2C01E0D8653D26BD of haal het op in het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130 Kapellen) en speur mee. Het startpunt van de zoektocht is aan de vlaggenmast op het voormalige paradeplein in de Bauwinlaan.  Wie te voet op onderzoek gaat, is wellicht enkele uurtjes zoet. (EM / Foto Arboretum Kalmthout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten