• 22/06/2024

Ga je dit weekend naar een evenement? Check sociale media en vergeet je paraplu niet

ANTWERPEN – Binnenblijven dit weekend is geen optie gezien het (alweer) bijzonder groot aantal evenementen maar controleer best eerst sociale media. Omwille van het slechte weer worden programmaties soms aangepast of geschrapt. En vergeet je paraplu niet. Elders op deze pagina kan je alles lezen over de World Clean Up Day en (straks) over DAKkan; eerder deze week berichtten we over Antwerpen Shift, Sinjor Circo, het kinderkunstenfestival Bruist, Zuiderburen, de heropening van het FOMU, de kunstroute in Merksem, het Ottertrotterfestival in Mechelen, lopen voor een lief in De Schorre en de jaarmarkt van Mortsel, maar er is ook (onder meer) dit nog:

*ANTWERPEN: Zondag worden de koning en koningin van de Antwerpse Vogeltjesmarkt verkozen. In 1951 werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd, de laatste keer vond plaats in 2009. Bij deze verkiezing wordt de marktkramer verkozen die de aantrekkelijkste stand heeft, bezoekers het best kan overtuigen en boeien en gevat inspeelt op wat er aan het kraam gebeurt. Je kan de deelnemers aan het werk zien tussen 10 en 14 uur. (zie foto)

*MECHELEN: Zaterdag en zondag wordt de stad overspoeld door fleurige Azalea’s tijdens het plantjesweekend. Een horde vrijwilligers verkoopt de kleurrijke planten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Met de opbrengst realiseert de organisatie waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. Dit jaar is er geen online verkoop. Alle locaties en meer info op: www.mechelen.be/plantjesweekend

*LIER:  Op het binnenplein van de Grote Ruilwinkel aan de Heilige Geeststraat 7 staat een  Tuttenboom. Kindjes kunnen hun tutje via een afscheidsritueel in de boom hangen. Zondag kan je er tussen 13 en 17 uur terecht voor spelletjes, grime en leuke kapsels. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur leest Carine Verberckmoes voor. Vanaf maandag kan je de tutjes er afgeven.

*SCHOTEN:  Huis van het Kind viert morgen het  100-jarig bestaan van Wiegwijs en Gezinsbond met een  tentoonstelling die weergeeft hoe Wiegwijs de afgelopen eeuw is gegroeid. Plaats van afspraak is de Braembibliotheek, Sint-Cordulaplein 13.

*MORTSEL – Het lokaal bestuur organiseert zaterdag tijdens de jaarmarkt een jobdag bij Woonzorgcentrum Meerminnehof in de Hollandse Tuin. Je kan er kennismaken met het jobaanbod in de zorg en je meteen kandidaat stellen. Medewerkers geven meer uitleg over hoe het is om bij lokaal bestuur Mortsel te werken. Je kan ook een kijkje nemen in het woonzorgcentrum en dit van 10 tot 16 uur.

*OELEGEM: Onlangs werd de speel- en – en ontmoetingsplek van Ranst feestelijk ingehuldigd. Nu is het de beurt aan die van Oelegem. Dat zal zondag gebeuren in de tuin achter het sociaal huis, tussen Schildesteenweg en Muizenheuvelstraat. Iedereen is dan welkom tussen 14 en 16 uur. Men voorziet een ijsje voor de aanwezigen.

*MERKSPLAS: Amateurkunstenaars presenteren het beste van zichzelf en hun kunsten tijdens een groepstentoonstelling in ’t Hofeind. De gemeente organiseert samen met de werkgroep WAK/MAK de veertiende  groepstentoonstelling van beeldende kunst om lokale kunstenaars de kans te geven om hun werken aan een breed publiek te tonen. Je kan vandaag terecht vanaf 20 uur, zaterdag van 13 tot 18 uur en zondag van 10 tot 18 uur.

Edwin MARIËN

Foto Sigrid SPINNOX

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten