• 25/02/2024

Ga gratis naar Bouge Bouche met ‘DE WERELD IS (VAN) IEDEREEN!’ in Willebroek

WILLEBROEK – Vrijdag en zaterdag presenteert Cultuurcentrum De Ster in Willerbroek in samenwerking met LIGO (Centrum voor Basiseducatie) de voorstelling: ‘DE WERELD IS (VAN) IEDEREEN!’.

Het is het resultaat van een sociaal-artistiek project waarbij mensen met uiteenlopende achtergronden, talen en levensvisies samen muziek, woord en beweging creëren.

Bouge Bouche is een initiatief van de gemeente Willebroek en LIGO, dat ontstond in 2014,   om alle mensen uit de verschillende lagen van de maatschappij toegang te geven en kennis te laten maken met de culturele wereld.

Ook door ze actief te laten participeren. Afgelopen maanden dompelden een zestiental deelnemers – met een hart voor Willebroek – zich iedere donderdag onder in de wereld van muziek, woord en beweging.

 Mensen met uiteenlopende achtergronden, talen en levensvisies komen er samen om te musiceren, zingen, bewegen, …

Uit de versmelting van al die talenten en persoonlijkheden ontstond opnieuw een verrassende voorstelling.

Dit jaar neemt Marjolein Ools de artistieke begeleiding van het project op zich. Bruno Verheyden begeleidt het muzikale luik van Bouge Bouche.

Uit de versmelting van al die talenten en persoonlijkheden ontstond opnieuw een verrassende voorstelling.

 De voorstelling neemt dit jaar een nieuwe wending, het publiek krijgt een actieve rol en kan mee de afloop van de scènes bepalen. 

 De acteurs en actrices spelen telkens voor een beperkt publiek, zodat zij volop in dialoog kunnen gaan samen. 

 Toeschouwers worden doeschouwers. De voorstelling neemt dit jaar een nieuwe wending, het publiek krijgt een actieve rol en kan mee de afloop van de scènes bepalen. Men speelt  telkens voor een beperkt publiek. 

Vanavond speelden ze een try-out, morgen vrijdag 9 februari volgt een avondvoorstelling om 19.15 uur en op zaterdag 10 februari een namiddagvoorstelling om 15 uur. Deze voorstelling is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.

 Thierry Serrien (Groen), schepen voor cultuur: ‘Ik ben erg blij met het project Bouge Bouche. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe cultuur mensen kan verbinden, inspireren en emanciperen.

 Ik ben trots op de deelnemers die hun creativiteit en diversiteit hebben laten zien. Ik nodig iedereen uit om deze unieke voorstelling te komen beleven en mee te maken. De wereld is (van) iedereen.’

 De voorstellingen vinden plaats in het Huis van de Vrije Tijd – Site De Schalk (Polyvalente Zaal), Stadionlaan 2. Tickets zijn gratis hier te reserveren  of via 03 866 92 00. (EM / Foto Gemeente Willebroek)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten