• 12/07/2024

Frans-Belgische bistro op Nieuw Zuid, wat is het mooiste historische pand van Antwerpen?

ANTWERPEN – Nieuw Zuid, de residentie met erkende assistentiewoningen heeft sinds kort een gloednieuwe brasserie op haar benedenverdieping. Le Petit Deli is een bistro met een Frans-Belgisch menu en is voor iedereen toegankelijk.

Zaakvoerder Johan Tisson: ‘Wij mikken op betaalbaar, vers én lekker eten. De naam Le Petit Deli komt van delicieus. De kleine lekker, maar in het Frans klinkt het veel beter. Ik wil van Le Petit Deli op korte termijn een gezellige plek maken waar iedereen zich welkom voelt, ook mensen die niet in Schelde 21 wonen. Een plek waar je snel iets kan drinken, maar tegelijkertijd uitgebreid kan tafelen. Onze ambitie is om mensen gelukkig te maken met wat we doen. Wie voor het eerst bij ons komt eten, raad ik onze salade ‘Le Petit Deli’ aan. Ik ga je niet verklappen wat erin zit. Dat moet je maar komen proeven.

Via vrienden hoorde Tisson dat Schelde 21 al een tijdje op zoek was naar een uitbater voor het restaurant. Ik was al verliefd op de buurt, en toen ik ook het prachtige gebouw leerde kennen, heb ik geen seconde getwijfeld. Nieuw Zuid is de nieuwste buurt in, wat mij betreft, de mooiste stad van de wereld. Ik ben blij dat ik in zo’n kader mijn ding kan doen. Ik ben geboren en getogen in de horeca en al van jongs af aan droomde ik van een eigen zaak. Na vele jaren ervaring op te doen in verschillende horecazaken, zet ik nu – op mijn 41ste – eindelijk de stap. De goesting om er iets moois van te maken is groot. En de energie ook.’

Le Petit Deli bevindt zich op de benedenverdieping van Schelde 21. De luxeresidentie met erkende assistentiewoningen werd ontworpen door de bekende Antwerpse architect Vincent Van Duysen. Esa van den Heuvel, marketingmanager van projectontwikkelaar Triple Living: ‘De prachtig vormgegeven faciliteiten – een zwembad, fitnessruimte, sauna, schoonheidssalon en kapsalon – getuigen van smaak en oog voor detail en doen denken aan een luxeresort. Maar om het resortgevoel compleet te maken, miste het nog iets. Een gezellig restaurant. De komst van Le Petit Deli is het laatste stukje dat de puzzel van Schelde 21 volledig maakt. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners van Schelde 21, en bij uitbreiding van heel de buurt Nieuw Zuid, hier veel mooie en lekkere momenten zullen beleven.Le Petit Deli bevindt zich aan de Ledeganckkaai 21 is elke weekdag geopend vanaf 11.30 uur. Op de foto zie je Pulledpork kroketjes.

Stad Antwerpen reikt op donderdag 28 september haar monumentenprijs Het Erfgoedjuweel uit. Iedereen kan vanaf nu tot en met maandag 11 september zelf stemmen op hun favoriet via de website of op papier in de Stadsfeestzaal. Wie stemt, maakt kans op een overnachting voor twee in een B&B.

Bij de vorige editie, in 2021, kreeg de woning met commerciële ruimte op de Paardenmarkt 47 de juryprijs, en de Hofkamer van den Wolsack in de Oude Beurs de publieksprijs. Dit zijn de finalisten voor dit jaar:

*Het pand in de Graaf Van Egmontstraat 56: restauratie van de kleurrijke voorgevel tot een authentieke en waardevolle blikvanger in de schaduw van het KMSKA.

*De Paardenmarktsite UAntwerpen: doordachte restauratie van het zestiende-eeuwse Knechtjeshuis en de negentiende-eeuwse technische school tot duurzame stadcampus.

*De Hollandse Synagoge in de Bouwmeestersstraat: verbouwing van de negentiende–eeuwse synagoge met doorgedreven kleurenonderzoek en herstel van het weelderige interieur.

*Het Gerechtsgebouw Britselei: verbouwing van het gerechtsgebouw, dat nu klaar is voor de 21ste eeuw, inbegrip restauratie van de historische muurschilderingen.

*PSLab Antwerpen in de Vorstermanstraat: verbouwing van een voormalig pakhuis met herbestemming tot lichtstudio. Info en stemmen via www.erfgoedjuweel.be. (EM / Foto Triple Living)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten