• 14/04/2024

Francis Rombouts uit Tielen speelt voor brons op European Para Championships

TIELEN – Momenteel vinden in Rotterdam de eerste European Para Championships plaats, een multidisciplinaire competitie die voor tien G-sporten de Europese kampioenschappen samenbrengt in dezelfde gaststad. In boccia won Francis Rombouts (zie foto) vanochtend zijn kwartfinale. In de halve finale, vanmiddag, bleek Robert Mezik, de elfde op de wereldranglijst, uit Slowakije te sterk. Onze landgenoot speelt zaterdag om de bronzen medaille.

Francis Rombouts, dertiende op de wereldranglijst, kwam met een clean sheet uit de groepsfase en versloeg vanochtend de Nederlander Marco Dekker in de kwartfinales (6-1). Hij kon geen finaleplaats verzilveren, in de halve finale verloor hij van de Slovaak Robert Mezik met 8-0. Francis blikt met een dubbel gevoel terug. ‘In de halve finale kwam ik traag op gang en kon ik nooit mijn spelniveau halen. Maar zaterdag is er een nieuwe kans, ik ga vol voor de bronzen medaille.’

Op het Wereldkampioenschap in Rio vorig jaar eindigde Francis Rombouts na een sterk tornooi net naast het podium. De Europese kampioenschappen in Rotterdam zijn dus een nieuwe kans voor de atleet van G-sport Vlaanderen om zijn eerste medaille op een groot tornooi te winnen. Ook trainer Bas Van Dycke kijkt uit naar de kleine finale. Die vindt bovendien plaats in openlucht, ter promotie van de bocciasport. ‘De organisatie organiseert de kleine en grote finale op het Schouwburgplein in Rotterdam. Ons doel was om deze eindfase te halen. Het is een uniek gegeven om daar te spelen en boccia op die manier op de kaart te zetten.’

Arno Van Praet uit Puurs, die uitkomt in de BC3 klasse, nam ook deel aan het individuele bocciatornooi aan de zijde van zijn assistente Annelot Bervoets. Met één overwinning en twee nederlagen in de groepsfase kon hij zich niet plaatsen voor de kwartfinales.

Het is de eerste keer dat de Europese kampioenschappen plaatsvinden. De multidisciplinaire competitie brengt tien G-sporten samen in dezelfde gaststad. Zeventien Belgische atleten nemen deel in vier verschillende disciplines (boccia, G-boogschieten, G-badminton en G-wielrennen). Daaronder vier atleten uit onze provincie.

Edwin MARIËN

Foto Luc DEQUICK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten