• 17/06/2024

Fraaie opkomst voor ‘Eden Leeft’, brooddozendag voor Wilrijkse kinderen

WILRIJK – Ondanks het feit dat het laatste weekend van augustus bol staat van activiteiten in het Antwerpse, mocht ‘Eden Leeft’, het nieuwe buurtcomité van Neerland, heel wat buurtbewoners begroeten tijdens hun eerste activiteit, Back2School, vanmiddag en –avond aan het Edenplein in Wilrijk.

Marleen Verbruggen, voorzitster: ‘Met ‘Eden Leeft’ willen we het buurtgevoel opnieuw aanwakkeren in onze wijk. En, zoals je merkt, heel wat mensen zaten daar wel degelijk op te wachten. En iedereen is uiteraard blij dat er opnieuw iets georganiseerd kan en mag worden.’

‘Eden Leeft’ heeft een vijfkoppig bestuur. van links naar rechts op de foto Marleen Verbruggen, Milorad Milosevic (verzorgt sociale media), Helga Lens (verantwoordelijke aankoop), Dirk Steurs (raadgever) en Martine Aerts (financiën).

Verbruggen: ‘Elke standhouder komt uit Wilrijk. De sangria-stand kwam er in samenwerking met de Fruiterie, het FITHAUS – hier op het Edenplein gevestigd – is vertegenwoordigd, net als Speedy Snack uit de Doornstraat en het springkasteel werd geleverd door Chiquita.’

Er kwam zelfs een verrassingsoptreden van K3 al weten we niet of het wel de ‘echte’ meidengroep was.

Op zaterdag 18 september volgt de tweede activiteit: in de Schuurveldlaan wordt de film ‘Allez, Eddy!’ geprojecteerd. De vertoning is gratis. Aanwezigen moeten wel zelf voor een stoeltje en drank zorgen.

De film maakt deel uit van het project ‘cinemastraten’ die film naar elke wijk brengt. Vier straten zijn al aan de beurt geweest. Binnenkort volgen ook de Valaarstraat (La La Land op vrijdag 27 augustus), het Heldenplein (My Spy op zaterdag 4 september), de Frans De Cortlaan (Pinocchio op zaterdag 11 september), de Garden Citylaan (The Singing Club op vrijdag 17 september) en het Monnikenplein (Yesterday op zaterdag 25 september).

Verbruggen: ‘We hebben heel veel ideeën maar het moet realiseerbaar zijn uiteraard. Zo hopen we dit jaar ook nog een kaas- en wijnavond en een quiz te organiseren. De kerstmarkt van vroeger vervangen we door een kerstdrink.’

Het nieuwe schooljaar staat voor deur. Maar wat gedaan na de lesuren? De Brooddozendag geeft Wilrijkse kinderen tussen zes en twaalf jaar op zaterdag 4 september een hapklare portie ideeën.

Wilrijkse kinderen die naar de lagere school gaan, zijn dan tussen 13 en 16 uur welkom in het districtshuis aan de Bist. Daar kunnen ze een leuke sporttas vullen met informatie van onder meer de bibliotheek, cc De Kern en de Wilrijkse Academie.

Kinderen kunnen ook een nieuw schoolboek of -agenda meebrengen naar de Brooddozendag. Artiesten illustreren ter plaatse blanco kaftpapier zodat elk boek een uniek jasje krijgt.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten