• 24/06/2024

Fotowedstrijd met ‘lekkere prijzen’ moet Europa dichter bij provincie brengen

ANTWERPEN – De EU investeert heel wat in de provincie Antwerpen, maar we zijn ons daar niet altijd bewust van. Daarom organiseert Europa Direct Provincie Antwerpen in augustus voor het tweede jaar op rij de #Europabijons-fotowedstrijd.

Raad jij op welke twaalf locaties de foto’s genomen zijn? Dan maak je kans op leuke prijzen: een Europataart, een streekproductenmand of een knalblauwe Europafiets.

Vorig jaar namen bijna 2 000 mensen deel aan de fotowedstrijd. Om nog meer inwoners de kans te geven een leuke prijs te winnen, herhaalt de Provincie Antwerpen ze deze zomer, met twaalf nieuwe locaties.

Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde voor Europese Samenwerking: ‘Al die locaties houden op een of andere manier verband met een Europees project. Met deze wedstrijd willen we onze inwoners op een laagdrempelige manier laten zien wat er allemaal met Europese steun gerealiseerd wordt in onze provincie.’

‘Dat is heel wat en heel divers: van bruggen voor fietsostrades en de vergroening van bedrijventerreinen tot de promotie van streekproducten of duurzaam bouwen.’

‘De investeringen van de EU in de provincie Antwerpen hebben wel degelijk een invloed op het leven van ons allemaal.’

De wedstrijd loopt van vandaag 2 tot en met vrijdag 27 augustus. Elke maandag, dinsdag en woensdag plaatst Europa Direct provincie Antwerpen om 9 uur ’s ochtends een foto online op haar Facebookpagina (www.facebook.com/EDAntwerpen).

In de loop van de dag volgen er nog twee tips. Iedereen die kan raden waar de foto genomen is, maakt kans op een leuke – en lekkere – prijs.

Op basis van een schiftingsvraag wordt een dagwinnaar gekozen. Die dagwinnaar krijgt een Europataart en een goedgevulde streekproductenmand.  Bovendien wordt aan het einde van de zomer onder alle deelnemers met een goed antwoord een Europafiets verloot.

Wil je ook meedoen? De foto bij dit artikel is de eerste locatie van de fotowedstrijd. Weet jij waar die genomen is? Vul dan vandaag voor 21 uur het formulier in op www.popupeuropa.be/europabijons.

Lees je dit artikel pas later? Bekijk dan of je de foto van de dag herkent op www.facebook.com/EDAntwerpen.

Europa Direct is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de burger. In totaal zijn er 424 infopunten in de 27 lidstaten van de EU. Europa Direct is een partnerschap tussen de provincie Antwerpen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten