• 27/05/2024

Fotovrienden Broechem nog steeds op de kaart

BROECHEM-Rond het begin van de lente krijgen fotoliefhebbers jaarlijks de tentoonstelling van de Fotovrienden Broechem te zien. Naar goede gewoonte ging dit weer door in het Gildehuis. Ondertussen zitten ze al aan tentoonstelling nummer 54.

De Fotovrienden Broechem werd gesticht in 1969 met Jos Schroven als stichter en voorzitter. Jammer genoeg overleed Jos reeds in 1989. Het voorzitterschap werd toen overgenomen door Raymons Smets tot 2006, toen Walter Goormans de fakkel overnam. Walter Goormans, die samen met Raf Smets de enige overblijvenden zijn van de 11 witte raven uit 1969.

De eerste samenkomst was in het klooster van de Kapelstraat. Het doel was tweeërlei, enerzijds foto-onderricht geven, uiteraard met als doel betere foto’s en dia’s te maken, maar ook  de feestelijke gebeurtenissen van Broechem in beeld te brengen.

Nu bestaat de club uit jonge en minder jonge leden die maar één doel voor ogen hebben: op fotografisch gebied kennis vergaren en delen, mooi beeldmateriaal creëren volgens eigen kunnen, interesse en fantasie.

In 1975 werd de club lid van de Belgische Federatie van Fotokringen. Vanaf 1977 kwam er het jaarlijkse foto- en diasalon, nadien herdoopt tot foto- en digisalon.  Ondertussen ging men ook mee in de transformatie van analoog naar digitaal.

Tijdens de tweedaagse tonen de leden hun beste werken aan het breed publiek. Er is een grote diversiteit aan beelden. Elke auteur heeft zijn eigenheid en zo toont men de verschillende aspecten van de fotografie.

In de kleine zaal kan je op regelmatige tijdstippen vertoningen van digitale beelden en boeiende reeksen van de leden bekijken. Laat je hier zeker verrassen door de compilatie van een tennisspel met waterbal , een enig spektakel. Ook een ballonvertrek in Sint-Niklaas oogt mooi.

Er is ook gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

Zaterdag 2 maart tot 21 u. Op zondag 3 maart van 10 tot 18u in hert Gildehuis Broechem, Pertendonckstraat 14.

De bijeenkomsten van de Fotovrienden gaan elke donderdagavond door van 20 tot 22u , locatie Moervelden Broechem.

info@fvbroechem.be

Gust Charrin.

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten