• 23/06/2024

????????????????????????????????????

Fototentoonstelling, beestig abdijbezoek en kinderzoektocht in Bornem

BORNEM – Tijdens het Erfgoedweekend is er ook in Bornem heel wat te beleven. Op zaterdag 22 april kan je van 10 tot 16 uur in de OLVP lagere school naar een tentoonstelling van oude klasfoto’s.

Bezoekers vinden er foto’s van begin vorige eeuw tot nu. Naast oude foto’s zijn er ook documenten en leuke items uit vervlogen tijden.

Op Erfgoeddag (zondag 23 april) kunnen bezoekers tussen 10 en 17 uur op zoek gaan naar de vele dieren die zich verbergen in de kloosterruimtes van de Abdij van Bornem (zie foto).

Ze ontdekken er op interactieve wijze hoe dieren een belangrijke plek veroverden in de verhalen, geschriften en kunstwerken.

Kinderen kunnen samen met hun (groot-) ouders al spelenderwijs de abdij ontdekken tijdens een kinderzoektocht.

Bezoekers ontdekken er op interactieve wijze hoe dieren een belangrijke plek veroverden in de verhalen, geschriften en kunstwerken.

Tijdens twee gratis lezingen geven medewerkers extra info over enkele bijzondere collectiestukken.

Die dag ( en tot donderdag 11 mei) kan je in de Abdij van Bornem de expo AWARENESS ‘a matter of time’ van Christian Clauwers bekijken.

De avonturier-fotograaf geeft een unieke inkijk in het kwetsbare leefgebied van onder meer pinguïns, walvissen en zeehonden in de verste uithoeken van de wereld. Info: www.bornem.be/DeAbdijvanBornem.

Het streek- en vlechtmuseum van Klein-Brabant laat bezoekers op Erfgoeddag meekijken over de schouders van een preparateur of taxidermist.

Vanaf 10 uur kan je een kortfilm bekijken over hoe dieren opzetten. Van 14 tot 17 uur zie je een echte taxidermist aan het werk in de Scheldestraat 18 in Weert.

Het genootschap Sint-Margaretha Wintam organiseert op Erfgoeddag van 10 tot 17 uur activiteiten in de kerk in Wintam.

Bezoekers worden er ingewijd in de symbolische betekenis van dieren in het christendom en in de heiligenverering.

Aan de hand van een zoektocht kunnen kinderen op zoek gaan naar de dieren die zich schuil houden in het interieur van de ontwijde kerk.

Ze krijgen een ‘dierlijke’ beloning mee. Verder vindt er ook een pop-up expo over dierlijke resten in de archeologie plaats, met nadruk op enkele voorbeelden uit Klein-Brabant.

Deze expo sluit aan bij de permanente tentoonstelling over de archeologie in Klein-Brabant. Je kan in de kerk ook de tentoonstelling ’10 eeuwen Nattenhaasdonk’ bezoeken. (EM / Foto Gemeente Bornem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten