• 24/07/2024

Foto’s glastuinbouwsector in provinciehuis, zoek naam voor brug in Deurne

ANTWERPEN – Zin in een onderdompeling in cultuur, wetenschap en landbouw? Waai dan vanaf woensdag 19 januari de foyer van het provinciehuis binnen en ontdek hoe innovatief, duurzaam en esthetisch serres kunnen zijn. Opmerkelijke beelden uit onze provincie worden aangevuld met weetjes over de glastuinbouwsector.

Het hoeft niet te verwonderen dat provincie Antwerpen hierop inzet. Antwerpen is dé glastuinbouwprovincie bij uitstek, met bijna 1 000 hectare serres en twee grote veilingen die deze kwaliteitsvolle groenten en fruit snel tot bij de consument brengen. Provincie Antwerpen ondersteunt glastuinbouwers actief in het vinden van geschikte ruimte om te ondernemen. Verder ondersteunt ze ook projectwerking gericht op het verder verduurzamen van deze sector, bijvoorbeeld op vlak van water en energie.

Om ook het brede publiek vertrouwd te maken met glastuinbouw, organiseerde de dienst Landbouw van provincie Antwerpen tijdens de zomer van 2021 een fotowedstrijd Glastuinbouw anders belicht. Vier deelnemers wonnen een prijs. Een selectie van de spraakmakendste foto’s van deze wedstrijd is vanaf 19 januari tot en met vrijdag 22 april te bekijken in de foyer van het provinciehuis. Ook al eten we bijna dagelijks groenten en fruit geproduceerd in serres, lang niet iedereen weet wat er zich achter de glazen muren van serres afspeelt. Deze expo toont je een blik voor en achter de schermen, tussen de sla, de robots en het glastuinbouwlandschap. Eind april reist de expo Glastuinbouw anders belicht naar groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver (www.tgrom.be). Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van het provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei 22 in Antwerpen, van 8 tot 18 uur.  Reserveren is niet nodig.

District Deurne heeft jouw hulp nodig. In het voorjaar zal de fietsersbrug naast de E313, over de Ruggeveldlaan, in gebruik genomen worden. Die brug heeft nood aan een naam en ook jij kan een voorstel indienen.

De fietsersbrug en het nieuwe fietspad maken deel uit van de fietsostrade F107. Die vertrekt aan het Ringfietspad en loopt via de Collegelaan langs de Wouter Haecklaan en Vaartweg in Deurne. Met de realisatie van de fietsersbrug wordt een belangrijke, ontbrekende schakel uitgevoerd in de route naar het rondpunt van Wommelgem. Het fietspad wordt ingewerkt in de helling van de E313 en sluit aan op de Vaartweg en de Peter Benoitlaan.

De naam moet voldoen aan een aantal criteria: een begrip met een duidelijke link naar de plaatselijke geschiedenis, het kunst- en cultuurleven, de plaatsnaamkunde en de volkskunde; een persoon die vanuit historisch, wetenschappelijk of algemeen-maatschappelijk oogpunt belangrijk was, met de voorkeur voor een figuur die voor Deurne of voor de onmiddellijke omgeving van betekenis was. De naam van een nog levende persoon mag niet worden gebruikt. Heb jij een suggestie? Dien dan voor maandag 24 januari jouw voorstel in via https://formulier.csjdatabank.be/Voorstel_Naam_Fietsersbrug_Deurne. Uit al de  voorstellen kiest het districtsbestuur enkele namen en publiceert ze een lijst. In het voorjaar kan je dan mee stemmen én bepalen hoe de fietsersbrug zal heten.  (EM / Hierbij de winnende foto van de fotowedstrijd glastuinbouw – Serre met cyclamen – Copyright: Lien Vlaminck voor provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten