• 27/05/2024

Fotograaf Robert Biesemans ontvangt Kapelse Cultuurprijs

KAPELLEN – Vandaag mocht de in Kapellen geboren en getogen fotograaf Robert Biesemans tijdens de Winterfair uit handen van burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) de Cultuurprijs 2023 ontvangen.  Het werd de beloning van een jarenlang fotograferen onder het motto ‘Eenvoud siert.’.

Zoals schepen van Cultuur An Stokmans (Open Vld) al aangaf in haar ode aan Robert Biesemans is de Kapellenaar een voorbeeld van hoe het streven naar eenvoud kan leiden tot fenomenale fotografie, die meer dan eens beloond werd met internationale prijzen.

In 2015 kreeg hij zo de titel van Qualified  European Photographer en belandde in de elite van 5 000 Europeanen die rondlopen met deze onderscheiding.

‘Foto’s van mij hingen in China waar ik een bronzen medaille kreeg voor een zwangerschapsfoto’,  gaf Robert Biesemans na afloop mee. ‘Verder mocht ik foto’s exposeren op tentoonstellingen in Frankrijk en uiteraard in eigen land.’

‘ Het grootste compliment kreeg ik van collega’s, die mij roemden om mijn herkenbare eigen stijl. Nog dit jaar veroverde ik een zevende plaats in de World Photographic Cup.’

‘Verder ben ik al jaren internationaal jurylid voor de FEP-awards, de belangrijkste Europese wedstrijd voor beroepsfotografen.’

‘Maar gehuldigd te worden in eigen gemeente vind ik wel heel speciaal. Men is immers niet zo vlug sant in eigen land.’

‘Maar eerlijk gezegd heb ik liever dat mensen naar mijn foto’s kijken dan dat ik hier zelf in de spotlights wordt gezet.’

‘In feite ben ik een sociale fotograaf. Bij concerten, theater voorstellingen of andere grote evenementen wil ik vooral de onopvallende fotograaf zijn, die gaat proberen de aandacht te trekken op de medemens.’

‘Rond de Oude Pastorij in Kapellen kan je een aantal van mijn mooie foto’s bewonderen en in maart van volgend jaar heb ik terug een solotentoonstelling in mijn eigen dorp.’

Luc WUYTS

Foto Robert BIESEMANS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten