• 19/05/2024

Finalisten van Nief Talent, wedstrijd voor opkomende bands en artiesten, zijn bekend

HERENTALS – Neteland organiseert voor de derde keer Nief Talent, dé wedstrijd voor opkomende bands en muzikanten.

Maar liefst zeventien lokale bands en artiesten lieten de voorbije weken het beste van zichzelf zien tijdens de live preselecties.

Volgende bands / artiesten gaan naar de grote finale op zaterdag 27 april in Zaal de Dreef (Oostakker 1b) in Vorselaar: Yesterdawn (Grobbendonk), Sten Veiths (Herentals), MaGi (Herenthout), Big Ass Lizards (Olen) en The Euphonics (Vorselaar).

De stem van het publiek bepaalt mee welke band/artiest naar huis gaat met de publieksprijs, een professionele fotoshoot.

Daarnaast kiest een vakjury welke finalist drie dagen opnametijd in een professionele muziekstudio in de wacht sleept.

Men eindigt de avond in stijl, met een optreden van Florentien, winnares van de vorige editie.

De show start om 20 uur in Evenementenzaal De Dreef (Oostakker 1b) in Vorselaar (deuren open vanaf 19 uur). De inkom is gratis.

In aanloop naar de finale krijgt elke finalist twee coachingsessies op maat aangeboden. Vanmiddag organiseerde men bovendien een ‘finalistendag’.

Hier werden de vijf finalisten en hun coach ‘officieel’ voorgesteld. Aansluitend werden zij getrakteerd op een workshop van professioneel producer en drummer Michael Schack. Zo worden zij helemaal klaargestoomd voor het grote moment op 27 april.

De boot gemist? Geen nood. In 2026 organiseert men een volgende editie van Nief Talent. Inschrijven kan in het najaar van 2025.

Dj’s en producers begeleidt men in een apart traject. De volgende editie staat gepland in 2025. Meer nieuws hierover eind dit jaar. Info hier of bel naar
014 50 71 25. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten