• 24/07/2024

Fietspaden langs Mechelsesteenweg verder vernieuwd in Edegem, Hove en Mortsel

MORTSEL – Vanaf maandag 2 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van fietspaden langs de Mechelsesteenweg (N1) in Edegem, Hove en Mortsel.

Het gaat om een verderzetting van de vernieuwingswerken die eerder dit jaar al plaatsvonden op de Antwerpsesteenweg/Mechelsesteenweg.

De zone die nu wordt aangepakt, loopt vanaf het kruispunt met de Buizegemlei/Jan Frans Gellyncklaan tot aan het kruispunt met de Molenlei/Molenstraat op de grens met Mortsel.

De werken worden in acht fases uitgevoerd om de hinder te beperken. Tegen de zomer van 2024 moet de volledige zone klaar zijn.

Tijdens de werken blijft op de Mechelsesteenweg steeds verkeer mogelijk in beide richtingen.

Lokaal bestuur Edegem vernieuwt daarnaast ook het voetpad van de Mechelsesteenweg op grondgebied Edegem.

Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: ‘De huidige fietspaden in de projectzone van de Mechelsesteenweg bestaan uit klinkers.’

‘Dat type wegverharding is gevoelig voor oneffenheden en biedt niet het meeste comfort voor fietsers.’

‘Een aannemer gaat de klinkers uitbreken en vervangen door een asfaltverharding. Na de werken zal het dan ook een stuk comfortabeler fietsen zijn op de N1 tussen Kontich en Mortsel.’

‘Daarnaast gebeuren ook aanpassingen aan twee kruispunten. Op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Edegemsestraat en de Hovestraat worden de rechtsafslagstroken (bypasses) binnen de lichtenregeling gebracht om de verkeersveiligheid te verbeteren.’

‘Verder wordt ter hoogte van het kruispunt met de Boniverlei op de Mechelsesteenweg een bredere en langere rechtsafslagstrook voorzien voor verkeer komende van Mortsel.’

‘Aan enkele bushaltes in de projectzone komen ook nieuwe halteperrons om ze beter toegankelijk te maken.’

De eerste fase start op 2 oktober en bevindt zich tussen de Jan Frans Gellyncklaan en de Edegemsestraat langs de oneven zijde van de N1.

Een overzichtskaart met een indicatie van wanneer gestart wordt in welke zone, is beschikbaar op de website van AWV.

In de zone waar gewerkt wordt, zijn het fietspad, de parkeerstrook en de rechterrijstrook niet beschikbaar. Gemotoriseerd verkeer rijdt over de linkerrijstrook tegen een verlaagde snelheid.

Fietsers worden meestal naar het fietspad aan de overzijde van de N1 geleid en fietsen dan tijdelijk in dubbelrichting of ze volgen een plaatselijke omleiding.

De bussen van De Lijn blijven hun normale traject over de Mechelsesteenweg volgen, maar haltes in de werfzone worden tijdelijk niet bediend. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten