• 15/04/2024

Fietspad Kruisven onderbroken, Zomerschool van start, tornooi bij KFC Mol

MOL – Op dinsdag 8 augustus is het fietspad van Kruisven in Mol onderbroken tussen de parking van Carrefour Alma en de inrit naar de magazijnen even verderop. Er vinden graafwerken plaats in de berm. Fietsers passeren de werken via de parking van Carrefour Alma. Het autoverkeer ondervindt geen hinder.

 Van maandag 7 tot en met vrijdag 18 augustus nemen 100 kinderen met een leerachterstand deel aan de zomerschool in Mol. Gedurende twee weken worden zij al spelenderwijs klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar. Twintig vrijwillige leerkrachten en twintig animatoren zorgen voor de begeleiding en ontspanning op maat van elk kind. De zomerschool vindt dit jaar plaats op Campus Rozenberg.

 Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor onderwijsregie: ‘Ook dit jaar geven we kinderen met een leerachterstand een extra ruggensteuntje via de zomerschool (zie foto). Tijdens deze meerdaagse worden de kinderen (tussen zes en twaalf jaar) ondergedompeld in een taal- en rekenbad. Het educatieve voormiddagprogramma wordt uitgewerkt op basis van de noden van de kinderen, in kaart gebracht door de klassenraad. In de namiddag is er tijd voor ontspanning en zorgen animatoren voor een leuk programma boordevol sport en spel, theater, cultuur, springkastelen, knutselen, workshops,….’

 Haal je voetbalspullen uit de kast en start met je opwarmingsoefeningen, want op zondag 13 augustus verwacht men je ploeg op het voetbaltornooi van Hou Het Puur. Het tornooi vindt plaats van 11 tot 17 uur op de voetbalterreinen van KFC Mol, Boeretang 180. De winnaar krijgt een prijzenpot van 100 euro. Inschrijven per ploeg van zes personen is verplicht en kan tot en met vrijdag 11 augustus via https://docs.google.com/forms/d/1ZtWTHirBff-HjlXX5Hp_wzvmU2OsCWatC5sbqyhK9Yw/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR0dlOrxEyDdU_zAHLjmBPjxXZ50HZDdl_8P9n3JyvZCue_3oLCK8uEeSpU.

 Per ploeg betaal je vijftien euro. Je inschrijving is pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld. DJ Lal en So Bradi keuken zorgen voor sfeer en eten.

 In totaal kunnen twaalf teams deelnemen aan het tornooi. Natuurlijk zijn ook supporters welkom. Het voetbaltornooi is een initiatief van de jongerenvoetbalploeg Mol United en Hou het Puur – een groep jongeren en ouders uit de gehuchten – in samenwerking met dienst samenlevingsopbouw en jongerenopbouwwerker Gijs Verbunt. Het inschrijvingsgeld dien je vooraf te storten op BE32 3631 4415 7602 van Joël Kulu met vermelding van de naam van het team en de contactpersoon.

 Het gemeentebestuur van Mol ontving heel wat bezorgde reacties van inwoners over de situatie in zusterstad Kara Kara na de staatsgreep in Niger. Het gemeentebestuur onderhoudt nauwe contacten met de zusterstad.

 Lotte Vreys (CD&V), schepen voor mondiaal beleid: ‘Onze stedenbandpartner bevestigt dat de situatie in Kara Kara op dit ogenblik rustig is. Alle projecten die vanuit de stedenband opgestart werden, lopen op dit ogenblik gewoon door. We worden actief op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen in de situatie.’

 ‘Sinds mei 2007 heeft onze gemeente een stedenband met de gemeente Kara Kara, gelegen in het Zuiden van Niger, Afrika. De stedenband wordt ondersteund door een groep vrijwilligers die zich verenigden in het Kara Karacomité (www.karamol.be). In september vorig jaar ontving het gemeentebestuur een delegatie uit Kara Kara en Santo Tomás. Logischerwijs maken heel wat inwoners zich zorgen na de nieuwsberichtgeving over de situatie in Niger.’ Info: www.gemeentemol.be/stedenband-kara-kara. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten