• 14/06/2024

Fietsostrade Mol-Geel wordt hersteld, zaterdag theater in Jakob Smitsmuseum

MOL – Van morgen woensdag 11 tot vrijdag 20 augustus is de nieuwe fietsostrade tussen de Merelstraat en Eksterstraat afgesloten in beide rijrichtingen tussen Geel en Mol.

De aannemer voert in deze periode aanpassingswerken uit aan de gracht naast de fietsostrade. Verder zorgt de aannemer ook voor het herplaatsen van de scheefgezakte verlichtingspalen. Tijdens de werkzaamheden rijden fietsers in beide rijrichtingen om via Hessie, Geelsebaan en Voort.

Op zaterdag 14 augustus geniet je in het Jakob Smitsmuseum (Sluis 155a) van theatervoorstelling ‘Operatie BFF’.

De voorstelling is voor iedereen vanaf zeven jaar. Het is een spannende en humoristische rondleiding door het Jakob Smitsmuseum waarin je samen met de museumgids Harald een geheim ontrafelt. Je kan deelnemen om 14 uur, 15u15 en om 16u30. Ben je benieuwd? Tickets kan je bestellen via www.getouw.be  of 014 33 09 00 en kosten acht euro of zes euro voor kinderen tot twaalf jaar.

Hilde Valgaeren (N-VA), schepen van cultuur: ‘De bezoekers worden mee in het avontuur gesleurd, verkleden zich ‘onopvallend’ met snor en lange jassen. Het museum zelf wordt geteisterd door een plaag Muizenissen. Dat zijn alle zorgen van museumbezoekers die niet opgelost raken en die tussen de museummuren vast zijn komen te zitten. Harald probeert samen met de bezoekers die Muizenissen te vinden en ze te bevrijden uit het museum.’ De voorstelling is een ode aan de verbeelding en prikkelt de fantasie van de bezoekers.

Elke derde dinsdag van de maand organiseert het lokaal dienstencentrum Ten Hove een gratis mooie wandeling van acht à tien kilometer. Deelnemers verzamelen om 9u15 en vertrekken stipt om 9u30. Om 12 uur is men terug. De eerste wandeling vindt plaats op dinsdag 17 augustus aan Port Aventura (Zilvermeerlaan 9). Opgelet: voor elke wandeling moet je vooraf inschrijven. Dat doe je aan de balie van het Sociaal huis (in de Werkwinkel), door te bellen naar 014 33 16 00 of een mail te sturen naar activiteitentenhove@gemeentemol.be. Enthousiaste vrijwilliger Ronald staat alvast te popelen om je mee op wandelavontuur te nemen.

Mia Belmans (N-VA), schepen van senioren: ‘Tijdens de coronaperiode ontdekten veel mensen het plezier van wandelen. En terecht. Wandelen heeft veel voordelen: je beweegt, je zintuigen worden gestimuleerd, je ontspant, je slaapt beter,… Het lokaal dienstencentrum wil deze goede gewoonte dan ook graag onderhouden met maandelijkse wandelingen. Zin om je wandelschoenen aan te trekken en samen nieuwe wegen te bewandelen?’ Nog tot het einde van het jaar ben je welkom om mee te wandelen op dinsdagen 17 augustus, 21 september, 19 oktober, 16 november en 21 december.

Op zondag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart) zijn de dienst toerisme, het Jakob Smitsmuseum en het zwembad Vita Den Uyt open. De overige diensten zijn gesloten. Raadpleeg de actuele openingsuren op www.gemeentemol.be/openingsuren-en-contact. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten